Expositie rondom Basquiat van start

Expositie rondom Basquiat van start

De expositie ‘Basquiat – The Artist and his New York scene‘ in SCHUNCK Heerlen is gestart. Met het zetten van een ’tag’, een gestileerde graffiti-handtekening, opende koningin Máxima donderdag 31 januari de tentoonstelling rondom de opkomst van Basquiat. 

Koningin Máxima bekeer vervolgens in het het gezelschap van Kor Bonnema (directeur-bestuurder van SCHUNCK), burgemeester Emile Roemer en gouverneur Theo Bovens de expositie. In het weekend van 2 en 3 februari opende de tentoonstelling de deuren voor het publiek.

Wiertz Company is partner van de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’, de Europese première van de expositie over het vroege werk en leven van kunstenaar Jean-Michel Basquiat en zijn tijdgenoten. De tentoonstelling is van 2 februari 2019 t/m 2 juni 2019 in SCHUNCK in Heerlen te zien.


De tentoonstelling bestaat uit 3 delen
Maak kennis met het werk en leven van de iconische kunstenaar in zijn jonge jaren, in de intieme setting van het appartement dat hij in 1979 deelde met zijn toenmalige vriendin Alexis Adler. SCHUNCK brengt hiervoor de tentoonstelling Basquiat Before Basquiat: East 12th Street, 1979-1980 van het Museum of Contemporary Art Denver naar het Europese continent. Met de bruisende en rauwe New Yorkse kunstscene waarin Basquiat in no time de stap maakte van de straat naar het werk dat wij van hem kennen.

SCHUNCK presenteert zijn werk in deze ontwikkelingsjaren: van de poëtische graffiti-teksten tot de vrijwel onmiddellijk fel begeerde canvassen waarvan er een vroege reeks in de tentoonstelling te zien is. Die scene wordt getoond in de tentoonstelling waarmee Basquiat doorbrak, de grote en legendarische Times Square Show in 1980. Centraal in de tentoonstelling in SCHUNCK staan originele werken van hemzelf en anderen als Keith Haring, Nan Goldin en Jenny Holzer. De tentoonstelling belicht daarnaast ook een bijzonder stuk Nederlandse kunstgeschiedenis door de zeer snelle Nederlandse receptie van Basquiat en zijn scene te laten zien.

Lees hier meer over de expositie op de website van SCHUNCK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lees verder:
Event Management Group (EMG) en Wiertz Gastvrij, het horecaspecialisme van Wiertz Company, hebben een opleidingsovereenkomst gesloten. Horecakrachten in opleiding kunnen vanaf nu praktijkervaring opdoen bij een van de drie locaties van EMG in Limburg.

Is er eigenlijk wel sprake van krapte op de arbeidsmarkt? Wat kunnen managers leren van Miles Davis? Waarom zijn banken eigenlijk gesloten op Goede Vrijdag? Bestel hier gratis ‘Vertrouwen in de toekomst’, de gebundelde columns van Roger Holtus!