Opleiding
Code 95

Veilig en zeker de weg op

Ben jij wel al in het bezit van het rijbewijs CE (vrachtwagen met aanhanger of oplegger), maar heb je nog geen Code 95? Via de Wiertz Academie kun jij de Code 95 behalen en direct aan het werk bij een van onze klanten.

Direct aan de slag

De opleiding Code 95 is onderdeel van de Wiertz Academie van Wiertz Personeelsdiensten. Het doel van de opleiding is om jou de mogelijkheid te geven om de Code 95 te behalen, zodat je daarna direct aan de slag kunt als chauffeur bij een van onze vele klanten.

Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je uiteraard wel in het bezit te zijn van het rijbewijs CE. Via de Wiertz Academie word je vervolgens opgeleid om volgens de ‘Europese Richtlijn Vakbekwaamheid’ je vak te mogen uitoefenen. Na afronding van de opleiding kun je de Code 95 op je rijbewijs laten bijschrijven. Deze is vijf jaar geldig.

Ook aan de slag als Chauffeur bij één van onze vele klanten?

Na afronding van de opleiding kun je de Code 95 op je rijbewijs laten bijschrijven. Deze is vijf jaar geldig.

Twijfel dan niet langer.

Wat houdt Code 95 in?

Code 95 is een code die op jouw rijbewijs achter een voertuigcategorie komt te staan. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een vrachtwagen met aanhanger of oplegger zwaarder dan 750 kilo, waarvoor ook rijbewijs CE noodzakelijk is. Doordat deze code achter de categorie staat, laat je zien dat je voldoet aan de eisen die gesteld zijn in de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid.

De Europese Richtlijn Vakbekwaamheid is een vanuit de Europese Unie (EU) verplichte kwalificatie. Hiermee wordt een minimum gesteld aan de eisen waaraan beroepschauffeurs moeten voldoen op de gebieden veiligheid, vakbekwaamheid en milieu.

Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie en het aanmelden voor een oriënterend gesprek over de opleiding Code 95 kun je direct contact opnemen met Wiertz Personeelsdiensten in Weert. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Inschrijfformulier

Vul hieronder je gegevens in en upload je cv om je interesse kenbaar te maken.

We werken aan één sterk merk…

Binnenkort lanceren wij onze nieuwe site!

diagram

We werken aan één sterk merk…

Binnenkort lanceren wij onze nieuwe site!

Ga verder naar de website