Opleiding Logistiek Medewerker

Word jij de spil van het magazijn?

Houd je niet van stilzitten en weet je van aanpakken? Dan is de opleiding Logistiek Medewerker echt iets voor jou. Via Wiertz Academie leiden we je op tot Logistiek Medewerker (mbo-niveau 2). Na afronding van de opleiding liggen er mooie kansen voor je klaar bij één van onze klanten.

Direct aan de slag

Als Logistiek Medewerker ben je de spil van het magazijn. Je laat de goederenstroom (orderverzameling, lossen, verzendklaar maken en controleren) binnen en buiten een organisatie soepel en vlekkeloos verlopen. Je legt daarnaast dossiers aan, bemoeit je met de planning van transporten, verzorgt de contacten met leveranciers en klanten en bent verantwoordelijk voor een tijdige bezorging.

Wat zijn de voordelen van deze opleiding?

 • Je krijgt meer kennis en ervaring in het vakgebied.
 • Je hebt doorgroeimogelijkheden.
 • Je baanzekerheid neemt toe.
 • Het is financieel aantrekkelijk; je studeert en werkt tegelijk.
 • Werkgevers snakken naar jouw diensten.

Wil jij werken bij een distributiebedrijf, magazijn of transportbedrijf?

Via Wiertz Academie leiden we je op tot Logistiek Medewerker (mbo-niveau 2).

Aarzel niet.

Wat houdt de opleiding Logistiek Medewerker in?

Tijdens de opleiding Logistiek medewerker kom je van alles te weten over het (beheren van een) magazijn. Er wordt je aangeleerd hoe je goed moet plannen en waar je aan moet denken bij de distributie van goederen. Daarnaast kom je in aanraking met de verantwoordelijkheden die een logistiek medewerker heeft, aangezien je met allerlei zaken rekening moet houden. Denk hierbij aan de planning, het ontvangen van de diverse transporteurs, het laden en lossen van goederen en het verzendklaar maken van producten. Tenslotte laten we je kennismaken met de regels en wetten over de veiligheid. Dat wil zeggen: hoe werk je veilig en aan welke eisen moet een opslag voldoen?

Als je de opleiding eenmaal hebt voltooid, kun je werken bij een distributiebedrijf, transportbedrijf of in een magazijn.

Wat kun je verwachten?

 • Na jouw aanmelding volgt een test en een intake. Daarmee zorgen we ervoor dat je ingedeeld wordt in de opleiding die het beste bij jou past.
 • De opleiding wordt uitgevoerd door Technicom, een erkend opleidingsinstituut.
 • Je krijgt een docent met veel praktijkervaring.
 • Er is één keer per week les, voor of na je werk.
 • Je werkt of gaat werken op een plek die tevens de ‘stageplek’ is voor de opleiding. Op die werkplek maak je tevens de praktijkopdrachten.
 • Je krijgt begeleiding bij theorie én praktijk.
 • Na afronding van de opleiding heb je een landelijk erkend mbo-diploma.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie en het aanmelden voor een oriënterend gesprek over de opleiding Logistiek kun je direct contact opnemen met Wiertz Personeelsdiensten in Weert. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Inschrijfformulier

Vul hieronder je gegevens in en upload je cv om je interesse kenbaar te maken.

We werken aan één sterk merk…

Binnenkort lanceren wij onze nieuwe site!

diagram

We werken aan één sterk merk…

Binnenkort lanceren wij onze nieuwe site!

Ga verder naar de website