Opleiding Operator

Heb jij graag alles onder controle?

Vind jij techniek interessant en heb je graag alles onder controle? Lijkt het je gaaf om machines te bedienen waar een echt product uitkomt? Dan is de opleiding Operator een mooie studie voor jou! Via Wiertz Academie leiden we je op tot Operator (mbo-niveau 1, 2 en 3). Als je de opleiding met succes hebt afgerond, kun je aan de slag bij één van onze klanten.

Direct aan de slag

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat voordat producten in de winkelschappen liggen, er eerst een uitgebreid productieproces aan vooraf is gegaan? En dat dit juist een proces is waar voor jou als operator een belangrijke rol is weggelegd? Als operator houd jij je bezig met de productie, het instellen, bedienen en bijsturen van grote machines en apparatuur. Je wordt hierbij geassisteerd door de assistent operator. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de machines en apparatuur. Je komt te werken in een team met meerdere collega’s onder leiding van je direct leidinggevende.

Wat zijn de voordelen van deze opleiding?

 • Je krijgt meer kennis en ervaring in het vakgebied.
 • Je hebt doorgroeimogelijkheden.
 • Je baanzekerheid neemt toe.
 • Het is financieel aantrekkelijk; je studeert en werkt tegelijk.
 • Werkgevers snakken naar jouw diensten.

Een belangrijke rol spelen in het productieproces?

Dankzij deze opleiding krijg je meer kennis en ervaring in het vakgebied en snakken werkgevers naar jouw diensten.

Maak gebruik van de voordelen.

Wat houdt de opleiding Operator in?

Tijdens de opleiding Operator ligt de nadruk iets minder op de theorie, maar staat de techniek meer centraal. Het gaat er uiteindelijk om dat jij ervoor gaat zorgen dat machines en apparatuur minder storingen krijgen, waardoor sprake is van minder stilstand en uiteindelijk een groter werkplezier. Wie wil dat nou niet? Naast de vak theorie komen er verschillende onderwerpen aan bod, zoals: het begeleiden, bewaken van een productieproces, het leidinggeven aan operators, de planning van inkopen en het moeiteloos om kunnen gaan met hightech apparatuur en computers.

Als je deze opleiding met succes hebt afgesloten, staan er prachtige banen in de procesindustrie op jou te wachten.

Wat kun je verwachten?

 • Na jouw aanmelding volgt een test en een intake. Daarmee zorgen we ervoor dat je ingedeeld wordt in de opleiding die het beste bij jou past.
 • De opleiding wordt uitgevoerd door Technicom, een erkend opleidingsinstituut.
 • Je krijgt een docent met veel praktijkervaring.
 • Er is één keer per week les, voor of na je werk.
 • Je werkt of gaat werken op een plek die tevens de ‘stageplek’ is voor de opleiding. Op die werkplek maak je tevens de praktijkopdrachten.
 • Je krijgt begeleiding bij theorie én praktijk.
 • Na afronding van de opleiding heb je een landelijk erkend mbo-diploma.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie en het aanmelden voor een oriënterend gesprek over de opleiding Operator kun je direct contact opnemen met Wiertz Personeelsdiensten in Maastricht. Een van onze intercedenten neemt dan zo snel mogelijk contact met je op!

Inschrijfformulier

Vul hieronder je gegevens in en upload je cv om je interesse kenbaar te maken.

We werken aan één sterk merk…

Binnenkort lanceren wij onze nieuwe site!

diagram

We werken aan één sterk merk…

Binnenkort lanceren wij onze nieuwe site!

Ga verder naar de website