GaiaZOO kiest voor Wiertz Company

GaiaZOO kiest voor Wiertz Company

Met ingang van 2017 zullen de flexibele arbeidskrachten in GaiaZOO ingezet worden door Wiertz Company. Op jaarbasis huurt de dierentuin zo’n 50.000 uur aan uitzendkrachten in die onder meer in de horeca, dierverzorging, groenvoorziening, winkel en kassa worden ingezet.

Wiertz Company is daarmee voor GaiaZOO van alle toeleveranciers -qua omzet- verreweg de grootste partner en dus wordt er veel waarde gehecht aan de toewijding en flexibiliteit van de nieuwe partner. Zowel GaiaZOO als Wiertz Company hebben hun roots in Kerkrade en zijn daarmee voor de stad en regio een belangrijke werkgelegenheidsverschaffer.

“Jullie zijn uniek en zijn terecht veelvuldig gekozen tot mooiste en leukste dierentuin van de Benelux. Jullie gaan altijd verder, voegen jaarlijks prachtige nieuwe elementen toe aan GaiaZOO en zijn steeds bezig met de volgende stap. Dat is de reden waarom wij erbij willen horen: ook wij kijken altijd vooruit. Verder groeien vraagt om flexibiliteit en dat is de rol die wij graag willen invullen”, aldus een trotse Harm Wiertz, die niet kan wachten om invulling te geven aan het nieuwe partnership.

Met inmiddels bijna 150 diersoorten en jaarlijks bijna 500.000 bezoekers is GaiaZOO sterk gegroeid sinds haar opening in 2005. “Omdat we 365 dagen per jaar geopend zijn en daardoor sterk afhankelijk zijn van bijvoorbeeld weersinvloeden, kan het aantal medewerkers per dag sterk verschillen. Omdat we heel goed op kostenbeheersing sturen, is een sterke en flexibele uitzendpartner voor ons cruciaal. In de afgelopen tien jaren hebben we naar volle tevredenheid samengewerkt met Randstad uitzendbureau”, zegt Rob Huppertz, directeur van GaiaZOO. “Voor de volgende contractperiode zijn diverse uitzendbureaus benaderd en het voorstel en plan van aanpak van Wiertz Company paste het beste bij de fase waarin GaiaZOO zich inmiddels bevindt. Het feit dat beide bedrijven gevestigd zijn in Kerkrade is uiteraard een prachtig uitgangspunt en een duidelijk voorbeeld van de economische opleving in deze regio”.

Foto van links naar rechts: Igor Bück (Commercieel Manager Zuid-Limburg), Rob Huppertz (Directeur GaiaZOO), Harm Wiertz (Founder), Hugo Jagers (Manager Financiële Controle & Administratie GaiaZOO)