Geef je carrière een frisse impuls: twee tips

Geef je carrière een frisse impuls: twee tips

Het bepalen van de richting in jouw carrière kan voor enorme challenges zorgen. Want hoe zorg je ervoor dat jouw idee ook werkelijkheid wordt? Hoog tijd om daar minder vaak bij stil te staan, maar in de actiestand te komen. Ben je er klaar voor? Kom op, daar gaan we!

1. Sta open voor nieuwe kansen
Je zit al een aantal jaar prima op je plek bij je huidige werkgever. Het gaat crescendo, je hebt alles onder controle en je voelt nog geen noodzaak om in een andere keuken een kijkje te nemen. Waarom zou je risico’s nemen en iets op het spel zetten? Maar op een gegeven moment komt de sleur erin en dan ben je eigenlijk al te laat. Als jij jezelf wilt blijven ontplooien, moet je openstaan voor nieuwe kansen en deze ook met beide handen aan te durven pakken.

2. Denk in oplossingen: word specialist
Wil je het uiterste uit jezelf en je loopbaan halen, dan moet jij je blijven ontwikkelen. Dag in, dag uit. Alleen zo word je specialist in wat je doet. Kijk goed om je heen en bedenk voor jezelf welke werkzaamheden jou het meeste aanspreken. Probeer echter ook goed in te schatten naar welke kwaliteiten er de meeste vraag is op de arbeidsmarkt. Weet je deze combinatie succesvol in te vullen, dan word jij een onmisbare schakel op de arbeidsmarkt en is succes verzekerd.

Hoe krijg je dit voor elkaar? Meld je aan voor een cursus die je altijd al had willen doen en behaal dat certificaat. Staat heel goed op je cv. Besef je wel goed dat het niet zomaar allemaal uit de lucht komt vullen. Je zult elke dag gedisciplineerd te werk moeten gaan om jouw doel(en) te bereiken. Als dat betekent dat je ook in de avonden of weekenden extra meters moet maken, so be it. Het zal je uiteindelijk geen windeieren leggen.

Wil je hierover eens van gedachten wisselen? Laat ons jou helpen bij het uitstippelen van jouw gewenste loopbaan!