Grenzeloos verliefd

Naast Nederland en Duitsland is Wiertz Company ook (daad)krachtig in Polen. In Wrocław welteverstaan, onder de naam Wiertz Rekrutacja. Ignacy Cieslik is één van de Poolse intercedenten, en voelt een immens grote connectie met Nederland. “Ik kan mezelf heel goed vinden in hun onverwoestbare mentaliteit.”

Hoe is het om vanuit Polen te werken voor een Nederlandse uitzendorganisatie?
Ignacy Cieslik: “Zeer fijn, en eigenlijk niets nieuws voor mij. Ik werk sinds het eerste jaar van mijn studie al met Nederlanders. Daar kan ik het altijd goed mee vinden.”

Wat vind je zo bijzonder aan Nederland?
“Er bestaat een buitenlandse uitspraak over Nederlanders: ‘God schiep de aarde, maar de Nederlanders schiepen Nederland’. Deze metafoor staat symbool voor het gevecht dat de Nederlanders hebben gehad tegen het water om landwinning. Voor mij is dit de perfecte opsomming van wat ik bijzonder vind aan Nederlanders en hun mentaliteit. Blijven doorgaan totdat je hebt bereikt wat je wilt bereiken.”

Je bent zelfs zo verliefd op het land dat je er een studie in hebt gevolgd.
“Tijdens mijn studententijd heb ik Nederlandse filologie gestudeerd. Waarom? Ik wilde een nieuwe taal leren. De Nederlandse taal vond ik interessant en was nog niet zo populair in Polen. Tijdens mijn studie heb ik niet alleen de taal, maar ook de Nederlandse cultuur, geschiedenis en literatuur mogen ontdekken. Het meest interessante vond ik de geschiedenis en literatuur. In 2019 heb ik deze studie afgerond. Ik hoef alleen nog maar mijn masterscriptie in juni te verdedigen.”

Hoe ben je bij Wiertz terechtgekomen?
“Per toeval. Een vriend van me stuurde me een bericht met dat er een Nederlands uitzendbureau een kantoor ging openen in Wrocław en zocht naar een intercedent. Waarom ook niet, dacht ik. Eenmaal op sollicitatie, merkte ik direct dat Wiertz Company in familiewaarden gelooft en dat er ontzettend veel potentieel is. Ik wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Wiertz Company in 2020 een groot succes wordt in Polen. The best is yet to come!”

Wat vind je het meest dankbare aan het werk dat je doet voor Poolse uitzendkrachten?
“Als flexkrachten, die we vanuit Wrocław hebben aangeworven, ons bellen na een tijdje en aangeven dat ze enorm tevreden zijn over de werk- en woonomstandigheden die we voor ze hebben gecreëerd. Ik geniet van het persoonlijke contact met mijn krachten en vind ook dat wederzijds vertrouwen daarin de sleutel tot succes is.”

“Ik krijg er enorm veel energie van om mensen aan een baan te helpen. Alleen dat gegeven op zich is al fantastisch, maar het zorgt ook voor een stukje verantwoordelijkheid in ons geval. Wij zijn voor Poolse krachten die in Nederland hun heil zoeken om een nieuwe start te maken vaak hun enige houvast. In de meeste gevallen laten ze vaak hun families en hele hebben en houden achter. Ik ben altijd weer blij als alles goed is gegaan, en ik weet dat mensen de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Dat betekent voor ons dat we nieuwe en tevreden ambassadeurs aan het werk hebben geholpen.”

Over Wiertz Rekrutacja
Wiertz Rekrutacja is een logische stap van het uitbouwen van het specialisme Wiertz International Recruitment. Dit specialisme legt zich toe op de begeleiding van werkgevers bij het aantrekken van gemotiveerde en bekwame medewerkers in het Europese buitenland, met het zwaartepunt in Polen. Vanuit het kantoor in Wrocław vindt de werving en informatievoorziening plaats. Omdat Wiertz al jarenlang actief is op de open Europese arbeidsmarkt is er een betrouwbaar netwerk van contactpersonen en wervingskanalen opgebouwd. De focus van Wiertz Rekrutacja ligt op het zo goed mogelijk invullen van de vacatures en dat de Poolse uitzendkrachten goed geïnformeerd in Nederland aan de slag gaan.


Wilt u meer artikelen lezen uit ons nieuwe Sociaal Jaarverslag?
Bestel hem hier of lees editie 2019 online.