Groei faciliteren

Groei faciliteren

De uitzendmarkt kromp in 2018, maar de groei van Wiertz Company lijkt onstuitbaar. Luc Prevoo is sinds 1 augustus 2019 de CFO van Wiertz Company. Samen met CEO Roger Holtus vormt hij de statutaire directie. Aan hem de dankbare taak om de groei te faciliteren.

Daadkrachtig
Luc Prevoo geeft als CFO sinds augustus 2019 samen met CEO Roger Holtus het statutaire bestuur van Wiertz Company vorm. Hij geeft leiding aan de interne organisatie en stuurt rechtstreeks de afdelingen Finance & Control en Business Control aan. Hij is intern en extern verantwoordelijk voor trajecten op het vlak van finance, control en het structureel volgen van de veranderingen in de wet- en regelgeving. Als CFO is hij daarnaast eindverantwoordelijk voor de inrichting en beheersing van de financiële organisatie, IT en de bedrijfsdata.

Onverholen ambitie
De nieuwe CFO vertaalt de visie en groeiambities van Wiertz Company naar financiële prognoses. Er was meteen een goede klik, vertelt Luc. “Wat me vanaf dag 1 aanspreekt, is de onverholen ambitie. De structuur van Wiertz Company biedt uitstekende mogelijkheden om verder te groeien. We hebben tenslotte alles in huis om de volledige markt van mens en werk te bedienen.”

Groei faciliteren
Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd onlangs de ambitie uitgesproken om in 2030 tot de top van de Nederlandse uitzendorganisaties te behoren. “Ik zie het als mijn belangrijkste taak om voorwaarden voor groei te scheppen. Door te investeren in stuurinformatie ontstaat er beter inzicht in mensen, klanten en vacatures. Ook is de efficiëntie van de administratieve processen vergroot. Zowel aan de financiële als de commerciële kant zijn er nu KPI’s beschikbaar. Het is zaak om vanaf nu de beschikbare rapportages en stuurinformatie goed te gebruiken en aan te scherpen.”

Vertrouwen
Het vergroten van de schaalgrootte is voor Wiertz Company cruciaal in de strategie, legt Luc uit. “In Limburg zijn we al toonaangevend. De komende jaren gaan we versneld de rest van Nederland veroveren, om te beginnen met een vestiging in Eindhoven.” Wat hij daarbij belangrijk vindt, is de samenwerking met de commerciële medewerkers. “Ik werk graag mee aan de omzetkant van onze organisatie. De tijd dat financials alleen over de uitgaven nadachten, is gelukkig voorbij.”


Wilt u meer artikelen lezen uit ons nieuwe Sociaal Jaarverslag?
Bestel hem hier of lees editie 2019 online.