Guy Franssen: ‘Een echt gesprek zorgt voor verdieping’

Guy Franssen: ‘Een echt gesprek zorgt voor verdieping’

Bij recruitment staan loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei van kandidaten centraal. Een recruiter is vergelijkbaar met een impresario: altijd op zoek naar interessante carrièremogelijkheden. “Bij ZUID recruiters geloven we dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt”, aldus recruiter Guy Franssen.

Het gaat goed met ZUID recruiters. Mooie plaatsingen volgen op interessante vacatures bij opdrachtgevers in heel Limburg. Het team werd onlangs uitgebreid met een nieuwe recruiter, Guy Franssen.

Franssen is ambitieus: “We willen onze goede naam uitbouwen in Limburg, een naam waar kandidaten een rotsvast vertrouwen in kunnen hebben. Vertrouwen dat wij de juiste volgende carrièrestap voor ze vinden.” En dat is volgens hem absoluut mogelijk. “We onderscheiden ons door onze heldere communicatie, het persoonlijke contact en een gedegen kennis van de (regionale) arbeidsmarkt. Pas wanneer mijn opdrachtgever tevreden is over zijn nieuwe collega en mijn kandidaat volledig tot zijn recht komt in zijn nieuwe rol, is mijn missie geslaagd en ben ik tevreden.”

De krappe arbeidsmarkt zorgt ervoor dat werkzoekenden veel keuze hebben. “Kandidaten gaan sneller op gesprek, maar het is de kunst ze te adviseren over wat echt een goede volgende stap is. Een cv zegt iets over wat iemand kan. Maar een indruk van wie iemand nou daadwerkelijk is, wat zijn drijfveren zijn en waar zijn passie ligt, krijg je pas door iemand te zien en te spreken”, legt Franssen uit. “Wij analyseren iedereen zijn talenten, competenties en dromen en matchen deze met de juiste baan. Hoe? Door ook te kijken naar de bedrijfscultuur, werkzaamheden en ontwikkeling van de toekomstige werkgever.”

Kandidaten waarderen de persoonlijke aandacht en tijd die er wordt gestoken in gesprekken. “Steeds meer werving- & selectieprocessen spelen zich online af. Een echt gesprek zorgt voor verdieping”, zegt Franssen. “Dat onze professionals en kandidaten dit waarderen blijkt wel uit het hoge aantal referrals, kandidaten die naar ons worden doorverwezen door een vriend of vriendin die bij ons in bemiddeling is. Digitalisering en online tools maken het werk makkelijker, maar juist recruiters horen goede gesprekken te voeren. Dat doe je niet per mail.”


Lees meer:
Zoals hierboven geschreven gaat het goed met ZUID recruiters. Volgens recruiter Roel Zuijlen is het nu tijd om ook Noord-Limburg te veroveren.

Gelooft u in de talenten van de toekomst en wilt u deze al in een vroeg stadium aan boord halen? Dan bieden de Future Talents van ZUID recruiters uitkomst. Lees hier hoe uw organisatie nu al kan starten met het vastleggen van talent.