Harmonie in de samenleving: Wiertz Foundation en philharmonie zuidnederland trekken samen op

Harmonie in de samenleving: Wiertz Foundation en philharmonie zuidnederland trekken samen op

De philharmonie zuidnederland lanceert High Five! Music, een online tool waarmee basisschoolleerlingen via korte video’s muzikale boodschappen uitwisselen met musici van het orkest. Met dank aan Wiertz Foundation, want zij vroegen philharmonie zuidnederland voor een duurzame samenwerking op het gebied van talentontwikkeling.

Bijzonder aan deze samenwerking is, dat het orkest niet bij Wiertz voor een sponsorschap aanklopte maar Wiertz Foundation philharmonie zuidnederland benaderde. De reden: Wiertz wilde de vele aanvragen vanuit verschillende muziekverenigingen steviger en duurzamer aanpakken: iets substantieels doen. Daarom gaat Wiertz Foundation drie nieuwe projecten van philharmonie zuidnederland ondersteunen. Het bovengenoemde High Five! Music voor het basisonderwijs, Symphonic mob, één groots evenement waarbij amateurmusici en muziekverenigingen samenspelen met het orkest en een dirigentenworkshop voor dirigenten van HaFa-verengingen. Zij krijgen les en doen óp de bok ervaring op bij philharmonie zuidnederland. De liefde voor muziek en de focus op talentontwikkeling is wat Wiertz en het orkest verbindt. Harmonie in de samenleving dus.

Wiertz Foundation
Wiertz Company werkt vanuit een Rijnlandse visie. Met de blik op de toekomst. Daarbij hoort de overtuiging dat een bedrijf alleen op de lange termijn gezond kan zijn als de omgeving waarin ze opereert dat ook is. Eén van de manieren waarop Wiertz Company daar vorm aan geeft is middels Wiertz Foundation. Wiertz Foundation streeft ernaar niet alleen met financiële middelen maar ook door tijdsinvestering, kennis- en netwerkdeling een stevige bijdrage te leveren aan haar omgeving. Dionne Wiertz-Bück, voorzitter Wiertz Foundation, geeft aan: “Wij hechten er waarde aan om onze verantwoordelijkheid op maatschappelijk gebied te nemen. Zo zijn we in 2006 Wiertz Foundation gestart. Ik ben er bijzonder trots op dat we in de afgelopen jaren zo veel mooie projecten hebben mogen ondersteunen.”

Werk en cultuur
De reikwijdte van Wiertz Foundation rust op twee pijlers: ‘Werk’ en ‘Cultuur’. “Zo omarmen we initiatieven die de afstand tot de arbeidsmarkt of duurzame inzetbaarheid ondersteunen”, stelt Dionne. “Ook cultuur, als belangrijk smeermiddel voor maatschappelijk welbevinden, is als vanzelfsprekend tot pijler gekozen.” Met name op het gebied van muziek wordt veel ondersteuning geboden. Naar elkaar luisteren en samen spelen zijn belangrijke elementen voor een gelukkige samenleving. Zo wordt samen consequent aan succes gebouwd.

High Five! Music
De speciale website van High Five! Music inspireert kinderen tot het maken van een muzikale boodschap. Voor opa en oma, voor hun beste vriend, voor de hond die overleden is: alles mag. Ze bedenken zelf de ingrediënten van de muziek, zoals een korte melodie of een ritme, of de emotie die erin te horen moet zijn. Kennis van muziek is niet nodig, want op de website ontmoeten ze musici die hen verder op weg helpen. Als de kinderen hun muzikale boodschap op video hebben vastgelegd, stuurt één van de musici van philharmonie zuidnederland een unieke videoboodschap terug. Zo maken kinderen en musici sámen muziek: High Five! Bezoek de website.

Laat je inspireren: trombonist Mark Boonstra vraagt kinderen om hun muzikale boodschap te maken (Klik hier)