Het jaar van Wiertz Company in 6 highlights

Het jaar van Wiertz Company in 6 highlights

De plannen voor komend jaar zijn klaar en we hebben er alle vertrouwen in dat 2018 een succesvol jaar wordt. We kijken in dit overzicht eerst nog even met trots terug op 6 highlights van een prachtig jaar voor Wiertz Company. En daarna weer volle kracht vooruit!

Voor Wiertz Company was 2017 een jaar waarin het moeilijk kiezen was tussen alle activiteiten. We kregen een nieuwe Managing Director, stonden uitgebreid stil bij ons 20-jarig bestaan, lanceerden met Wiertz Onderwijs Services een nieuw specialisme, kwamen met een eigen vacature-app, openden maar liefst 3 nieuwe vestigingen en trokken de provincie in met onze nieuwe All You Need is Work-campagne. Een terugblik op een dynamisch jaar!

Een nieuwe Managing Director: Roger Holtus
Roger Holtus is de nieuwe Managing Director van Wiertz Company. Op 1 maart werd hij statutair bestuurder van het Limburgse familiebedrijf. Hij volgt dan Dionne en Harm Wiertz op die deze rol de afgelopen 20 jaar hebben vervuld. Het ondernemersechtpaar blijft verbonden aan de organisatie als eigenaar van Wiertz Company en de holding. Vanuit de familieraad houden ze toezicht op de gang van zaken en hebben zij een belangrijke adviesrol. Ook treden ze op als ambassadeurs voor de organisatie en blijven ze actief als bestuursleden van Wiertz Foundation.

Holtus is ambitieus: ‘‘Ik wil het mooie bedrijf dat er al staat verder uitbouwen. Onze complete dienstverlening in het brede huis van werk, met lokale aanwezigheid en de bijbehorende betrokkenheid en marktkennis maken dat ik erg geloof in onze groeimogelijkheden.’ Lees hier meer over hoe Holtus in augustus terugkijkt op zijn eerste 6 maanden.

In Chapeau Magazine leest u in een interview over de achtergrond van deze beslissing, over een andere levensinvulling, ideeën en de nieuwe fase van Wiertz Company met Roger Holtus aan het roer.

Als vervolgstap op de benoeming van Roger Holtus tot statutair bestuurder werd onze Familieraad uitgebreid. Tot voor kort waren ondernemers Harm en Dionne Wiertz, oprichters Wiertz Company en Constant Jurgens,  gespecialiseerd in executive search & interim management, gedrieën actief in de Familieraad. Deze werd afgelopen voorjaar versterkt met de komst van Vivian Mengelers en Ronald Lanceé.

 

Roger Holtus, Dionne en Harm Wiertz

20 jaar Wiertz Company
Op 30 april 2017 bestond Wiertz Company precies 20 jaar. En op 9 mei stonden wij daar op feestelijke wijze bij stil tijdens een netwerkevent in Museumplein Limburg in Kerkrade. De ontvangst vond plaats in de expositieruimte van ‘Showroom Limburg’, een tentoonstelling waarin ontwerpen van Limburgse designers centraal staan. Vervolgens blikten we in de vorm van een talkshow met diverse interessante gasten terug op de afgelopen 20 jaar en ontvouwde Roger Holtus zijn visie op de toekomst. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel.

WiertzvacApp
Wiertz Personeelsdiensten biedt sinds maart met de nieuwe Wiertzvac App werkzoekenden een nieuw kanaal om gericht vacatures te ontvangen die naadloos aansluiten bij hun persoonlijk profiel. “Wij zien de nieuwe app als een extra service waarmee wij werkzoekenden helpen bij het snel en eenvoudig vinden van een passende baan. Met onze app bieden wij hen een nog grotere keuzevrijheid om met ons in contact te komen of direct te reageren op vacatures.”

Wiertz Onderwijs Services
Met Wiertz Onderwijs Services biedt Wiertz Personeelsdiensten sinds februari het gehele onderwijs in Limburg een uitstekende flexibele oplossing waarmee een nijpend tekort aan invalkrachten eenvoudig wordt ondervangen. “Via een pool met gekwalificeerde leerkrachten bieden wij scholen maximale flexibiliteit en kunnen wij altijd direct een geschikte invalkracht ter beschikking stellen zodra de nood aan de man is”, legt Michael Hendriks, Salesmanager bij Wiertz Company uit.

Lokale aanwezigheid: 3 nieuwe vestigingen
Op 1 maart opende Wiertz Personeelsdiensten op Business Park Stein haar 15e filiaal in Limburg. Daar waar grote landelijk opererende uitzendorganisaties zich terugtrekken en hun dienstverlening vooral online regelen, blijft een fysieke aanwezigheid juist een belangrijk uitgangspunt van onze organisatie.

‘Onze dienstverlening draait helemaal om mensen. Naast onze online kanalen geloven wij daarom sterk in persoonlijk contact met onze flexkrachten en opdrachtgevers, legt Ivo Smeets Commercieel Manager in Midden-Limburg uit. “Alleen op die manier leer je mensen namelijk pas echt kennen, weet je wat hun drijfveren zijn en kun je je dienstverlening hierop aanpassen.”

Commercieel Manager Ivo Smeets (regio Midden-Limburg) en Roger Holtus bij de opening van vestiging Stein

‘Het plan van aanpak van Wiertz Company past het beste bij de fase waarin GaiaZOO zich inmiddels bevindt”, aldus directeur Rob Huppertz van GaiaZOO in september 2016Met ingang van 2017 is Wiertz Company de vaste leverancier van flexibele arbeidskrachten in GaiaZOO en daarmee de enige uitzendorganisatie met een vestiging in een dierentuin. En die samenwerking bevalt beide partijen uitstekend: ‘De toegevoegde waarde van de samenwerking tussen Wiertz Company en GaiaZOO vinden wij het aanbod van de diverse diensten,’ aldus hoofd Commerciële Zaken Michiel Scheijen. Op 1 juni werd de eerste vestiging van een uitzendorganisatie in een dierentuin gevierd met een officiële opening en netwerkborrel. Daarnaast openden Rob Huppertz, directeur GaiaZOO en Roger Holtus samen het nieuwe berberapenverblijf van de Kerkraadse dierentuin, waaraan Wiertz Foundation, de goededoelenstichting van Wiertz Company een substantiele bijdrage leverde.

Tenslotte heeft Wiertz Company dit jaar ook nog een filiaal in de Poolse stad Wroclaw geopend, onder de naam Wiertz Rekrutacja.

All You Need Is Work
Op vrijdag 21 april lanceerde Wiertz Personeelsdiensten een primeur met haar ‘All You Need Is Work’ FunTear waarmee deze zomer in heel Limburg evenementen, festivals en weekmarkten bezocht worden. Het concept is een kopie met een knipoog van het bekende televisieprogramma ‘All You Need Is Love’. Waar de kijkcijferknaller van RTL4 zich richt op het koppelen van geliefden, mikt Wiertz Personeelsdiensten met haar caravan op het binden van nieuwe werkzoekenden aan haar organisatie. Iets wat in een tijd waarin een krapte op de arbeidsmarkt ontstaat, ook een echte noodzaak is.

All You Need Is Work Funtear

En dan nu 2018!
Ook komend jaar zijn de ambities hoog en staat er wederom genoeg op stapel. Zo lanceren we begin komend jaar de Wiertz Academie en openen we waarschijnlijk nieuwe vestigingen. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, schrijf u dan in voor het W-Magazine, de tweewekelijkse nieuwsbrief van Wiertz Company!