Het Rijnlands Model: meer dan winst alleen

Het Rijnlands Model: meer dan winst alleen

Wiertz Company werkt volgens het Rijnlands Model. Wat houdt dit precies in en waarin verschillen ‘Rijnlandse bedrijven’ van andere ondernemingen?

Wat is het Rijnlands model?
Het Rijnlands Model is het economische systeem dat zijn herkomst vindt in de landen aan de Rijn (Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Nederland) en in de daaraan verwante economieën (de Scandinavische landen, België, Luxemburg en Japan). Het staat voor de overlegcultuur zoals we die in Nederland goed kennen: voor solidariteit, waardering voor vakmanschap en andere waarden dan alleen geld, zoals kwaliteit en geluk.

Daarmee verschilt het sterk van het Angelsaksische model, waarbij rendement vaak de enige maatstaf lijkt te zijn. De aandeelhouder is de baas en processen worden alleen zo efficiënt en goedkoop mogelijk gemanaged. Als geld de enige maatstaf is en de aandeelhouder de baas, kunnen andere waarden als werkplezier, morele overwegingen, milieu en duurzaamheid van de onderneming ondergesneeuwd raken.

Meer dan winst
In het Rijnlands model is er meer oog voor andere zaken dan geld en de belangen van de aandeelhouder alleen. Er zijn meerdere stakeholders in het spel, zoals werknemers, klanten, leveranciers en de samenleving als geheel. En die zijn allemaal even belangrijk. Als het goed gaat met deze stakeholders, gaat het goed met het bedrijf.

De bijdrage van een onderneming wordt niet alleen in winst gemeten, maar ook in minder tastbare zaken zoals de kwaliteit van de geleverde diensten, het werkplezier van de medewerkers en de bijdrage van de onderneming aan de samenleving als geheel. In het Rijnland is alles bovendien veel meer gericht op de lange termijn, niet alleen als het gaat om het voortbestaan van de organisatie zelf, maar ook in het streven naar een langdurige relatie met leveranciers, medewerkers en opdrachtgevers.

Ook is er in het Rijnlands model meer ruimte voor de menselijke maat. Doordat winst niet de enige maatstaf is en dus het streven naar efficiëntie niet maatgevend is, hoeven organisaties in het Rijnlands Model niet per se altijd maar te groeien.

Verder lezen?
Benieuwd naar de uitgangspunten van Wiertz Company? Lees er hier meer over!