Het voordeel van vakantiekrachten

Het voordeel van vakantiekrachten

Vanaf 1 juni kunt u weer gebruik maken van het voordeel dat het werken met vakantiekrachten biedt. Vakantiekrachten zijn studenten of scholieren die in de zomervakantie van hun studie tijdelijk werk verrichten. Het gaat dan specifiek om de periode 1 juni tot 1 september. Alleen in die periode geldt het begrip vakantiekracht.

Grote voordeel van vakantiekrachten is dat ze flexibel zijn, ruim beschikbaar en meestal (een stuk) goedkoper. Goedkoper omdat de salarissen veelal lager liggen en ook de opbouw van reserveringen lager is dan bij reguliere werknemers.

Belangrijk is echter wel om op de leeftijd van de vakantiewerker te letten. Niet alle werk mag zomaar door iedereen gedaan worden. Hoe jonger de vakantiewerker hoe minder werk hij mag doen. Wilt u weten waarop u moet letten bij het inzetten van vakantiekrachten neem dan contact op met ZUID juristen voor vrijblijvend gratis advies.

Zijn vakantiekrachten voor uw onderneming interessant deze zomerperiode? Klik dan hier om vakantiekrachten aan te vragen.