Hoe haalt u meer uit uw flexmedewerkers?

Hoe haalt u meer uit uw flexmedewerkers?

De inzet van uw personeel is één van de belangrijkste factoren voor het succes van uw bedrijf. Dit geldt voor zowel vaste medewerkers als flexmedewerkers. Deze laatste groep is al jaren bezig aan een indrukwekkende opmars. Helaas weten maar weinig bedrijven het maximale uit hun flexmedewerkers te halen.

Toename in aantal flexmedewerkers
De vraag naar flexmedewerkers door bedrijven wordt steeds groter. De belangrijkste reden is de behoefte aan flexibiliteit. Een grillige markt en (soms wereldwijde) concurrentie maakt dat bedrijven voortdurend moeten kunnen op- en afschalen. Er andere reden waarom het aantal flexmedewerkers toeneemt, is omdat steeds meer (vooral jonge) werkenden niet lang meer voor één werkgever willen werken. Ze willen voorkomen dat werk een sleur wordt. Ze kiezen er bewust voor om als flexmedewerker aan de slag te gaan en hechten veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling.

Voordelen flexmedewerkers
Flexmedewerkers in uw bedrijf levert naast flexibiliteit meerdere voordelen op. Tijdelijke medewerkers stralen meer bevlogenheid uit dan medewerkers met een vast contract. Ze voelen zich vaak gelukkiger in hun baan en hebben meer zin om naar het werk te gaan. Dit komt doordat de verwachtingen een stuk lager zijn, waardoor ze sneller tevreden zijn. En tevreden/gelukkige medewerkers zijn bereid zich in te spannen. Daarnaast nemen flexmedewerkers vaak veel kennis en expertise met zich mee.

Haal het maximale uit je flexmedewerker
Maar hoe haalt u nu meer uit uw flexmedewerkers? Eigenlijk is het antwoord heel simpel: behandel ze hetzelfde als vaste medewerkers. Zorg ervoor dat ze worden ingewerkt, houdt functioneringsgesprekken, investeer in scholing en beloon ze hetzelfde als uw vaste medewerkers. Hierdoor krijgen flexmedewerkers daadwerkelijk het idee dat zij erbij horen. Ook zorgt u voor een goede werkgever-werknemer relatie, waardoor flexmedewerkers bereid zijn meer hun best te doen. Mogelijk blijven ze dan zelfs een langere periode bij een bedrijf werken.

Ook behoefte aan flexmedewerkers? Maak dan gebruik van payrolling. Wilt u weten of payrolling aantrekkelijk is voor uw bedrijf? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Payroll Nederland.nl? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.