Hoe val je op tussen 4,6 miljoen LinkedIn-gebruikers?

Hoe val je op tussen 4,6 miljoen LinkedIn-gebruikers?

Hoe ga jij je onderscheiden tussen die 4,6 miljoen LinkedIn-gebruikers in Nederland? Geen idee? Perfect, dan is dit hét artikel voor jou!

Je kunt de gekste dingen uithalen om op te vallen. Maar let op, té gek werkt juist ook weer averechts. Je kunt allerlei literaire hoogstandjes verwerken in teksten maar het moet wel interessant en aantrekkelijk blijven voor de lezer. Deze tips kunnen je helpen om op te vallen in de grote menigte.

Tip: sla de afbeelding hiernaast op voor een handig overzicht!

Vul alles in
Hoewel het misschien logisch klinkt, zijn er genoeg accounts die nog niet alle standaard informatie ingevuld hebben. Denk hierbij aan contactgegevens, opleidingen, vaardigheden en een headline. Door het invullen van deze informatie en het hebben van een volledig profiel krijgt een potentiële werkgever meer informatie die van belang kan zijn.

Een goede foto
Klinkt ook logisch, maar wát is nou precies een goede foto? Zorg allereerst dat je er duidelijk en professioneel op staat. Vakantiefoto’s of een foto met een biertje? Not done. Je hebt ook hier maar 1 kans om een eerste indruk te maken! Een professionele foto is dus een verstandige keuze.

Ben persoonlijk
Jij bent jíj. Laat zien wie je bent en durf dat ook te omschrijven. Recruiters zien al genoeg ‘leergierige’ ‘teamplayers’ zonder een ‘9 tot 5 mentaliteit’. Wat maakt jou tot jou? Laat juist dat naar voren komen in je omschrijving en laat de cliché woorden zoveel mogelijk achterwege. Zo blijf jij eerder in de gedachten van die recruiter en val je op tussen de anderen. Het kost misschien even wat tijd om erachter te komen wie jij bent en hoe je dit onder woorden moet brengen, maar geloof me, het is het waard. Op die manier laat je namelijk meteen samen met je foto een goede eerste indruk achter.

Gebruik woorden waarop je gevonden wilt worden
De tekst op je profiel is er niet alleen om te laten zien dat je jezelf op een goede manier kunt presenteren, de tekst wordt ook gebruikt om gevonden te worden op zoektermen. Wil jij in de marketing werken? Laat dan marketing gerelateerde woorden naar voren komen in je tekst, zo zullen recruiters die voor zulke functies zoeken eerder op jouw profiel uitkomen. Datzelfde geldt voor welk werkgebied dan ook. Een goede manier om erachter te komen welke woorden je kunt gebruiken is door vacatures in je vakgebied te bekijken. Zo kom je erachter welke woorden vaak worden gebruikt en die kun je vervolgens op je eigen LinkedIn profiel verwerken.

Posten!
Een leuk artikel gelezen? Iets interessants gevonden of misschien zelf wel iets geschreven? Post het! Zo kun je laten zien waar je interesses liggen, dat je nieuwe informatie opzoekt en wat je geleerd hebt. Daarnaast kun je door de likes van anderen ook in de tijdlijn van veel mensen opduiken die nog niet tot je netwerk behoren. Daardoor verbeter je je personal branding en zul je je netwerk verbreden.

Schrijf en vraag om aanbevelingen
Hoe meer je verhaal door externe partijen wordt bevestigd, des te beter. Vraag daarom aan relevante personen of zij een aanbeveling over je kunnen schrijven. Let wel op, het moeten relevante personen zijn. Als je neef, nicht en broer een aanbeveling schrijven is dit een stuk minder interessant voor een recruiter dan wanneer een vorige werkgever een aanbeveling schrijft. Je kunt actief vragen of mensen een aanbeveling voor je willen schrijven, maar wat ook helpt is om zelf aanbevelingen voor anderen te schrijven. Daardoor laat je je betrokkenheid zien en vergroot je je kans dat anderen ook een aanbeveling over jou schrijven.

En nu aan de slag!
Aan de hand van deze tips heb je al een sterke basis waar jij je profiel mee kunt verbeteren. Maar wees niet bang om te laten zien wie je bent en experimenteer vooral ook een beetje, uiteindelijk moet jij jezelf verkopen op een manier die bij jou past. Open LinkedIn en ga aan de slag!


Wie zijn wij?
Wiertz Company is een familiebedrijf dat zich sinds de oprichting in 1997 tot een vooraanstaande speler op de Zuid-Nederlandse flexmarkt heeft ontwikkeld. Met bijna 100 collega’s en labels die voorzien in alle mogelijke personeelsbehoeftes werken we dagelijks aan het gelukkig maken van werkgevers en werknemers, waarbij oprechte persoonlijke aandacht altijd het uitgangspunt is. Wij geloven dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt!

Interesse?
Neem voor een vrijblijvende afspraak gerust contact op met Nadine Drescher of Fabienne Sterk: 045-5639248/ 06-33330836.

Wij zijn ook via WhatsApp bereikbaar: 06 105 468 29