Hoe vind je de ideale werkgever? (deel 2)

Hoe vind je de ideale werkgever? (deel 2)

In deel 1 over ‘Hoe vind je de ideale werkgever’ hebben we stilgestaan bij enkele vragen die jij je kunt stellen om erachter te komen in hoeverre de organisatie aansluit bij jouw (belangrijkste) normen en waarden. We gaan daar in dit tweede deel nog op door met twee belangrijke aspecten: omgang met kritiek en de presentatie op social media.

Hoe gaat het bedrijf om met kritiek?
Willen organisaties winst maken, moeten ze soms concessies doen op het gebied van duurzaam ondernemen. Om te kunnen achterhalen wat de integriteit van een bedrijf is, kan er het beste gekeken worden naar de omgang met kritiek als er fouten zijn gemaakt. Worden maatregelen genomen om dezelfde fouten in de toekomst te voorkomen, of wordt het een opeenstapeling van pr-crises?

Reviewpagina’s van bijvoorbeeld Glassdoor of Indeed helpen je om erachter te komen hoe een werkgever met kritiek omgaat. Staat het bedrijf open voor feedback en gaat ze het gesprek aan met critici, of schiet ze constant in de verdediging?

Hoe wordt de organisatiecultuur gepresenteerd op social media?
In dit digitale tijdperk zegt social media ontzettend veel over een organisatie. Door de communicatie te ontleden kom je veel te weten: communiceert het bedrijf met name over corporate zaken of wordt er informeel gecommuniceerd met de achterban? Social mediakanalen bieden organisaties de mogelijkheid om potentiële werknemers een kijkje achter de schermen te geven. Enkele zaken waar je op kunt letten, zijn: Krijg je het gevoel dat de mensen plezier hebben? Zie je veel verschillende typen mensen op de foto’s? Spreken de teksten bij de social mediaposts je aan? Wat vind je van de activiteiten die georganiseerd worden? Kortom: zie je een organisatie die bij jou past en waar je dolgraag bij zou willen werken?