Hoog tijd voor een nieuwe baan? Met deze zes tekenen ben jij er écht aan toe

Hoog tijd voor een nieuwe baan? Met deze zes tekenen ben jij er écht aan toe

Heb je het gevoel dat je stil staat in je ontwikkeling en het hoog tijd is voor een nieuwe baan? Hieronder staan zes voortekenen dat het inderdaad tijd is om te zoeken naar ander werk.

1. Je loonstrook is het enige dat voor een grote glimlach zorgt
Het ene onderzoek zegt dit, het andere onderzoek zegt dat; feit blijft dat het salaris een van de grotere motivaties is om ’s ochtends op te staan en naar het werk te gaan. Er moet toch voldoende brood op de plank komen. Maar het zet je wel aan het denken, aangezien er geen daadwerkelijk verband is tussen de hoogte van het inkomen en mate van geluk. Zo zorgt bijvoorbeeld opslag maar voor een kortstondige geluksimpuls.

2. Je staat stil in je ontwikkeling
Ben jij een carrièrebeest en heb je een meerjarenplan voor jezelf uitgestippeld? Houd dan goed in de gaten hoe het met je leercurve zit tijdens je baan. In het begin is de curve altijd wat steiler: je steekt veel tijd en energie om de nieuwe taak onder de knie te krijgen, je probeert je nieuwe collega’s te leren kennen en doet veel kennis op over je nieuwe werkgever en zijn relaties. Wat veel belangrijker is, is of jouw werkgever je de mogelijkheid geeft om nieuwe vaardigheden op te doen? Kun je bijvoorbeeld werken aan je persoonlijke ontwikkeling?

3. De koffieautomaat is je beste vriend
Een goede graadmeter voor het naar je zin hebben op je werk is hoe vaak je bij de koffieautomaat staat. Dit wordt vaak gezien als het informele circuit voor de klagers en gedemotiveerden.

4. De werkstress / -druk maakt je ziek
Een van de meest voorkomende redenen waardoor we ons ziek moeten melden op het werk is stress. Dit is een van de grootste ziekmakers. In het verlengde daarvan staat arbeidsgerelateerde stress op een goede tweede plaats. De toenemende werkdruk, 24/7 bereikbaar zijn; het schijnt soms de normaalste zaak van de wereld zijn, maar het is niet altijd even gezond.

5. Je wordt buitengesloten door de collega’s
Wordt het vaak angstvallig stil als jij het kantoor binnenloopt? Zie dat als een signaal. Het is een subtiele manier van een groep om duidelijk te maken dat jij geen deel meer uitmaakt van de zogenaamde inner circle. Wat kun je er tegen doen? Niet veel, als je eenmaal buiten de groep ligt. Niks van aantrekken en geen onderdeel meer van willen uitmaken is de beste optie.

6. Je check continu vacatures op zuidrecruiters.nl
Do we need to say more?