How to: Repri als hostess

How to: Repri als hostess

Maak jij je graag op maar vind je het moeilijk om in te schatten hoe je je moet opmaken als je aan de slag gaat als hostess? Dan zijn deze do’s en dont’s voor jou! Lees ze door en ben voorbereid als je een job hebt! 

Do’s

1. Langzittende make-up
Om er aan het einde van de dag nog steeds netjes en representatief uit te zien, is het belangrijk dat je make-up aan het einde van de dag nog steeds netjes zit. Kies daarom voor make-up die lang mooi blijft. Hoeft niet duur te zijn ?

2. Match je foundation met je nek en decolleté
Om te voorkomen dat je gezicht een heel andere kleur heeft dan je hals en decolleté, is het belangrijk dat je je foundation match met de huidskleur van je hals en decolleté. Zo voorkom je dat je heftig opgemaakt lijkt.

3. Gebruik lip stain in plaats van lipstick of lipgloss
Als je lipstick of lipgloss gebruikt worden je lippen snel droog en ziet dat er minder verzorgd uit. Lip stain hydrateert je lippen de hele dag en laat geen afdrukken achter op flesjes of bestek.

Dont’s

1. Felle kleuren matte lippenstift
Hoewel de kleuren vaak prachtig zijn, is dit niet praktisch voor op je werk. Matte lippenstift moet vaak bijgewerkt worden, en al helemaal als je felle kleuren draagt. Ook blijft dit soort lippenstift vaak aan je tanden plakken, waardoor je professionele uitstraling toch een beetje minder wordt.

2. Opvallende oogschaduw
Opvallende oogschaduw zoals een smokey eye zijn erg geschikt voor een avondje uit, maar niet voor je werk. Mensen worden erg afgeleid door de heftige uitstraling van de smokey eye en luisteren dan minder goed naar wat je zegt of wat je probeert uit te leggen.

3. Te veel foundation
Je moet voorkomen dat anderen vinden dat je een pleisterwerk op je gezicht hebt. Je kan overdag niet dezelfde hoeveelheid foundation op doen als ’s avonds.