‘Ik geloof ergens in en wil altijd de beste zijn’

‘Ik geloof ergens in en wil altijd de beste zijn’

Toen Rob Schneider in 2010 als intercedent aan de slag ging bij Wiertz Personeelsdiensten, had hij nooit gedacht dat hij in oktober 2019 Commercieel Manager van Wiertz Company (regio Midden-Limburg) zou worden. De 34-jarige Schneider is de belichaming van een echte Wiertz’er en leeft de ‘Orange Dream’. “Wiertz heeft me aangegrepen. Het is een warm bad, met een echt familiegevoel.”

In 2010 begon de prille loopbaan van Schneider als intercedent in Brunssum en vervolgens Kerkrade, om vijf jaar later door te stromen naar kantoormanager van het kantoor in Sittard. Sinds oktober 2019 is hij Commercieel Manager, waarbij hij verantwoordelijk is voor de kantoren Sittard, Stein, Roermond en Weert. “Ik ben steeds meer gaan houden van het spelletje. Op klantniveau groei je uit van leverancier tot sparringpartner, op krachtenniveau kom je er steeds meer achter dat je een echte bijdrage levert aan iemand zijn carrière. Dankbaar werk.”

Parallelle groei
De persoonlijke ontwikkeling van Schneider loopt parallel aan de groei die Wiertz Company de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Toen hij in 2010 begon, werkten er circa dertig medewerkers, nu is Wiertz Company uitgegroeid tot een organisatie waarin bijna honderd collega’s werkzaam zijn. “Prachtig om dat van dichtbij mee te mogen maken en daar onderdeel van te mogen zijn. Door de kansen die Wiertz Company mij heeft geboden, heb ik ook de stappen kunnen maken die ik heb weten te maken. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? Door mijn verantwoordelijkheid altijd te nemen en mijn hoofd boven het maaiveld uit te steken.”

Betaamt als een echte Wiertz’er, zit Schneider boordevol ambities en is hij er heilig van overtuigd dat je meer kunt dan je denkt. “Ik geloof altijd ergens in en wil de beste zijn. Dat was zo toen ik intercedent en kantoormanager was, en dat heb ik nu ook als commercieel manager. Zo wil ik binnen tien jaar de omzet van regio Midden verdrievoudigen. Ik ben ontzettend competitief.”

Anders denken dan concurrentie
Dat is volgens hem de basiseigenschap van een echte Wiertz’er. “Je krijgt binnen Wiertz Company de ruimte en vrijheid om te ondernemen en eigenhandige beslissingen te maken. Die cultuur past enorm bij mij. Ik zoek de grenzen op en probeer het maximale uit iedere situatie te halen. Waar andere bureaus stoppen met zoeken, zet ik juist een extra stap door met creatieve oplossingen te komen. Het zit in ons DNA om anders te denken dan de concurrentie.”


Wilt u meer artikelen lezen uit ons nieuwe Sociaal Jaarverslag?
Bestel hem hier of lees editie 2019 online.