In de frontlijn met…. Dyonne

In de frontlijn met…. Dyonne

Van assemblage medewerker naar verzorgende. Het overkwam Dyonne Conjour (22 jaar). Door de coronacrisis stopte haar werkzaamheden plotseling bij een technisch bedrijf in Elsloo. Maar dankzij haar ervaringen als verpleegkundige kon zij al snel aan de slag bij Sevagram. Deze keer delen we haar verhaal.

Natuurlijk was het schrikken toen Dyonne te horen kreeg dat ze haar werkzaamheden als assemblage medewerker niet kon voortzetten. Ze had het erg naar haar zin en wilde graag bij haar huidige werkgever blijven. Toch was de situatie niet anders en zocht ze contact op met haar kantoormanager bij Wiertz Personeelsdiensten. Samen zijn ze naar nieuwe mogelijkheden voor haar gaan kijken en dat leverde al snel een nieuwe werkplek op.

Enkele jaren geleden heeft Dyonne de opleiding Verpleegkundige gevolgd. De opleiding heeft ze niet afgerond, maar de ervaringen die ze tijdens haar stage had opgedaan, boden haar nieuwe mogelijkheden. Zo werkt ze nu als verzorgende bij Sevagram.

Hier werkt ze dagelijks met dementerenden en ouderen die extra hulp nodig hebben. Dyonne: “Het zijn bijzondere tijden, want je moet jezelf nu goed beschermen met mondkapjes en handschoenen. De mensen daarentegen zijn enorm dankbaar. Als bezoek aan het raam komt zwaaien of als je extra tijd met de cliënten doorbrengt, beginnen ze te stralen. Het zijn de kleine dingen die het doen.”