In de frontlijn met… Jos

In de frontlijn met… Jos

Ook binnen Wiertz Personeelsdiensten werken kanjers die momenteel aan de frontlijn staan bij de bestrijding van het coronavirus. De komende weken delen wij verhalen van deze medewerkers. Het eerste verhaal is van Jos Moonen. Hij werkt vanuit Payroll Nederland als verkeersregelaar bij Polygarde in Maastricht.

Het was zondag 5 april om 13.00 uur toen Jos werd gebeld of hij direct kon komen werken op een drukke kruising. Het was de afgesloten kruising richting het Drielandenpunt. Omdat veel dagjesmensen die dag waren afgereisd naar het zuiden, was het zo druk dat alle toegangswegen naar het Drielandenpunt afgesloten werden. Jos bedacht zich geen moment en stond paraat om het verkeer in goede banen te leiden.

Jos: “Ondanks dat ik veel mensen moest teleurstellen, reageerden ze allemaal erg begripvol. Ze gaven zelfs een elleboogstoot als teken van dank.”

Door de coronacrisis zijn de werkzaamheden van Jos veranderd. Eerst werkte hij vooral tijdens evenementen, maar omdat deze allemaal zijn afgelast werkt hij nu voornamelijk tussen Vaals en Roermond. Zo ook bij het zorghotel in Urmond. Jos: “Dat is natuurlijk heel bijzonder. Ik ben blij dat ik kan werken en iets kan betekenen als verkeersregelaar in deze crisis.”