Ivo Smeets: ‘Je kunt meer dan je zelf denkt’

Ivo Smeets: ‘Je kunt meer dan je zelf denkt’

De juiste match vinden tussen werkgever en werkzoekende. Dat is het streven van Wiertz Personeelsdiensten, iedere dag opnieuw. De kracht: lokaal geworteld zijn en gaan voor een duurzame relatie met bedrijven en structureel werk voor werkzoekenden.

We zitten in het kantoor van Wiertz Personeelsdiensten op het Ondernemersplein in Roermond. Tussen hartje stad en de Designer Outlet. Het is een van de veertien Limburgse vestigingen. Wiertz Personeelsdiensten zit onder meer ook in Maastricht, Heerlen, Sittard, Venlo, Venray en Weert. Steeds centraal gelegen. “Wij vinden lokale aanwezigheid zeer belangrijk”, zegt Ivo Smeets, Commercieel Manager Midden-Limburg. “Onze medewerkers spreken de taal en kennen de omgeving en de markt als hun broekzak. In deze branche is dat nodig om de perfecte match te vinden.”

Toonaangevend
In ruim twintig jaar tijd is Wiertz Personeelsdiensten, onderdeel van Wiertz Company, uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de Limburgse en euregionale arbeidsmarkt. “Mensen kunnen meer dan ze zelf denken”, aldus Ivo. “Dat weten we uit ervaring. Het is de kwaliteit van de intercedent om te achterhalen wat iemand écht wil en kan. Tests helpen daarbij. Ook online op onze site kun je al diverse tests zelf maken.” Wiertz streeft naar structureel werk voor werkzoekenden. “Mensen zijn graag onderdeel van een team.” Dat team kan ook Wiertz zelf zijn. “Wij hebben zo’n 3.700 flexkrachten aan het werk bij opdrachtgevers. Met veel flexkrachten gaan we een langdurige samenwerking aan, ze kunnen bij ons een contract voor bepaalde of zelfs onbepaalde tijd krijgen.”

Ontwikkelingsmogelijkheden
Dat mensen meer kunnen dan ze zelf denken, draagt Wiertz Personeelsdiensten ook uit in de relatie met werkgevers. Ivo: “Het liefst werken we duurzaam samen. Je leert elkaar kennen, dat resulteert in betere resultaten. Als een  bedrijf dan bijvoorbeeld een leidinggevende wil werven, dan zeggen we: misschien is een medewerker met een steuntje in de rug wel de juiste persoon. Wij kunnen helpen om te ontdekken waar potentie zit. Het is belangrijk dat organisaties oog hebben voor interne ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden van medewerkers; je moet personeel perspectief bieden om het aan je te binden.” Wiertz bespreekt met organisaties ook graag de mogelijkheden om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. “We zijn ambassadeur van het ‘100.000 banenplan’. In samenwerking met partners regelen we bijvoorbeeld advies over regelingen of een jobcoach om iemand succesvol en duurzaam te bemiddelen. Op die manier helpen we deze mensen aan een baan en dus aan perspectief.”

Opleiden
Om snel in te kunnen spelen op vragen van opdrachtgevers, heeft Wiertz flexpools voor productie, horeca, callcenters, onderwijs en logistiek met goed opgeleide krachten. Vaak zijn ze al opgeleid, want ook daarin investeert het familiebedrijf.Via de Wiertz Academie kun je onder meer een opleiding tot logistiek medewerker of operator volgen. De LSB Academie is een bijzonder initiatief van Wiertz Company en de LSB Groep, dat sterk is in steigerbouw. Ivo: “LSB had moeite om lokaal de juiste mensen te vinden en op te leiden. Samen hebben we de LSB Academie opgericht. Via een praktijkgericht opleidingstraject gaan werkzoekenden bij LSB aan de slag als steigerbouwer, schilder, monteur of isolatietechnicus, bij de academie halen ze hun certificaten. Deze succesvolle samenwerking heeft al geleid tot tientallen geslaagden en duurzame arbeidscontracten. Het laat zien dat er veel mogelijk is als je een duurzame samenwerking aan wilt gaan. En dat willen wij.”

Tekst: Marc van de Ven
Dit artikel verscheen oorspronkelijk in CityLife Roermond.


Lees verder: 
De vraag naar (flexibel) personeel blijft ook in 2019 groot. De tarieven voor flexibele arbeid zijn echter nog nauwelijks gestegen in de afgelopen twee jaar. De ABN AMRO voorspelde echter onlangs dat de krapte op de arbeidsmarkt terug te zien zal zijn in offertes en prijsafspraken voor 2019. Hoe kijkt Managing Director Roger Holtus naar de prijsontwikkelingen in de flexbranche?

De arbeidsmarkt blijft krap en nadert inmiddels het niveau van voor de crisis die in 2008 begon. Het is dus onverminderd hard werken om alle vacatures in te vullen met geschikte kandidaten. Wat zijn nou de lastigste vacatures in Limburg? Een overzicht!