‘Je moet gewoon echte ervaring opdoen’

‘Je moet gewoon echte ervaring opdoen’

Bram Verhooren heeft sinds het voorjaar van 2018 een bijbaan op de vestiging van Wiertz Personeelsdiensten in Kerkrade. “Dat ze op de hogeschool hameren op werkveldoriëntatie snap ik nu wel.”

Een bijbaan als intercedent
Een bijbaan is natuurlijk altijd een goed idee. Naast de financiële beloning zijn er ook nieuwe sociale contacten, kennis en nieuwe vaardigheden. Nog aantrekkelijker is het om een bijbaan te hebben die aansluit bij je studie. Bram Verhooren (18) begon in 2017 aan de studie Human Resource Management aan Fontys Hogeschool in Eindhoven. In het voorjaar van 2018 ging hij aan de slag op de vestiging van uitzendlabel Wiertz Personeelsdiensten in het centrum van Kerkrade.

“Ik begon met eenvoudige administratieve ondersteuning, bijvoorbeeld controleren of dossiers compleet zijn. Sollicitanten bellen om afspraken in te plannen.” Toen dat allemaal goed ging, werd zijn takenpakket uitgebreid. “Toen ging ik, onder begeleiding natuurlijk, zelf intakes doen en vacatures met kandidaten bespreken.”

Goede gesprekken voeren
Het bespreken van echte banen vond Bram aanvankelijk best eng. “Dan zat ik soms aan tafel met mensen die twee keer zo oud waren als ik. Mensen die dus veel meer ervaring hebben.” Dat onzekere gevoel is nu weg, geeft hij aan. “Dat heb ik wel echt geleerd; goede gesprekken voeren, de juiste vragen stellen. Na afloop van een zo’n sollicitatie- of intakegesprek kreeg ik ook steeds feedback en tips van collega’s op de vestiging. Daar ben ik echt in gegroeid afgelopen jaar.”

Eigen klanten heeft Bram niet, maar hij is wel al bij een aantal opdrachtgevers op bezoek geweest. “Ik ben mee geweest naar rondleidingen bij DocMorris en GaiaZOO. Dat je de werkplekken daar gezien hebt, helpt echt bij het bespreken van vacatures. ”

‘Hameren op werkveldoriëntatie snap ik nu wel’
“Werken bij Wiertz Personeelsdiensten voelt als een stage. Ik had niet echt een beeld van de uitzendbranche toen ik begon, nu werk ik gewoon een dag in de week als intercedent. Dat ze op de hogeschool hameren op werkveldoriëntatie snap ik nu dus wel. Je moet gewoon echte ervaring opdoen. Helemaal leuk als dat kan in zo’n gezellig team als hier in Kerkrade.”


Wie zijn wij?
Wiertz Company is een familiebedrijf dat zich sinds de oprichting in 1997 tot een vooraanstaande speler op de Limburgse flexmarkt heeft ontwikkeld. Met bijna 100 collega’s werken we dagelijks aan het gelukkig maken van werkgevers en werknemers, waarbij oprechte persoonlijke aandacht altijd het uitgangspunt is. Wij geloven dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt!

Interesse?
Neem voor een vrijblijvende afspraak gerust contact op met Nadine Drescher of Fabienne Sterk: 045-5639248/ 06-33330836.

Wij zijn ook via WhatsApp bereikbaar: 06 105 468 29