Jouw cv moet antwoord geven op 1 vraag

Jouw cv moet antwoord geven op 1 vraag

Een CV maken lijkt misschien wel gemakkelijk, als je googeld vind je genoeg voorbeelden. Maar toch is een goed cv opstellen niet altijd even makkelijk. Naast een kort en bondig overzicht van alle relevante informatie over jezelf moet jouw CV vooral positief opvallen bij recruiters. Onze belangrijkste tip: ga na of je CV een antwoord biedt op de volgende vraag.
Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek is het doel waarvoor je het doet. En je wordt uitgenodigd op basis van jouw CV. Dus dit is de eerste cruciale stap. CV’s van andere kandidaten moeten in het niets verdwijnen wanneer de recruiter het jouwe in handen heeft! Dat is je doel en daarom is het belangrijk dat je één vraag altijd voorop stelt: “Wat maakt jou een betere kandidaat dan alle andere sollicitanten?”. Je moet je bij elke sollicitatie afvragen of jouw CV het antwoord geeft op deze vraag.
Als jouw CV een duidelijk beeld schetst van waarom jij dé geschikte kandidaat bent voor die droombaan, dan zal je wellicht vrij snel een telefoontje voor een gesprek mogen verwachten. Denk goed na over wat jou onderscheidt en uniek maakt tegenover andere werkzoekenden. Waarom ben jij beter dan die 100 anderen die ook voor die baan gesolliciteerd hebben? De antwoorden op deze vraag staan in jouw brief en CV beschreven. Veel succes!

(nm) – Bron: Express.be & Blogging4jobs.com