Blog: Met volle vaart vooruit!

Blog: Met volle vaart vooruit!

De economie komt nu echt op stoom. Na een aantal magere jaren mogen we dit jaar weer een economische groei van bijna 2% noteren. Dat is goed nieuws. Vooral is dat goed nieuws voor de werkgelegenheid. Immers zodra de economie aantrekt ontstaan er weer banen, daalt de werkloosheid en gaan mensen aan de slag. Daar komt nog een ander element bij. Na de Tweede Wereldoorlog zijn veel kinderen geboren en die generatie gaat de komende jaren met pensioen. Dat zorgt voor vervangingsvraag, en daar komt uitbreidingsvraag bij omdat de economische groei zorgt voor banengroei.

De flexibilisering zal ondanks de groei van de economie doorzetten. Dat is ook logisch; immers bedrijven weten dat goede tijden en slechte tijden elkaar opvolgen. Bedrijven hebben behoefte aan een flexibele schil medewerkers zodat ze in staat zijn schommelingen in werkdruk op te vangen. Minister Asscher wil nu juist dat meer mensen een vaste baan krijgen, de flexwet welke in gaat op 1 juli moet hieraan bijdragen. Onze uitzendorganisatie ziet een oplossing die er voor zorgt dat werknemers meer zekerheid krijgen, terwijl werkgevers toch over flexibiliteit blijven beschikken. De uitzendkracht in vaste dienst bij het uitzendbureau. De komende tijd gaan we steeds meer uitzendkrachten op die manier een vaste baan geven bij ons label Wiertz Professionals. Zo hebben werknemers zekerheid, en zijn wij als uitzendorganisatie hun permanente begeleider en organisator van opvolgende jobs. En werkgevers kunnen gebruik maken van onze ervaren krachten gedurende de gewenste periode. Is de klus voltooid, dan plaatsen wij de uitzendkracht naadloos binnen een nieuwe werkomgeving.

Ik zie veel kansen ontstaan de komende tijd. Onlangs openden wij weer een nieuw kantoor in Limburg. Zoals ik eerder heb aangegeven, zullen wij ons filialen netwerk uitbreiden. Onze dienstverlening is immers mensenwerk, en het filiaal is de plek om mensen in de ogen te kijken. Ons nieuwste kantoor heet Wiertz Gastvrij en is gevestigd in het Technohouse in Heerlen, vlak bij de opleidingsinstituten. Dit kantoor specialiseert zich in het uitzenden en plaatsen van ervaren horecapersoneel. Daar is in ons bourgondisch, gezellig Limburg veel behoefte aan. Laat de zomer maar komen!