Kantien van Tous op de markt in Kerkrade open vanaf Paasweekend

Kantien van Tous op de markt in Kerkrade open vanaf Paasweekend

Vlak voor Pasen 2018 opent chef kok Toussaint Claessens de deuren van zijn Kantien van Tous op de markt in Kerkrade. Met de opening wordt de ingrijpende verbouwing van het pand afgerond en is Kerkrade een parel rijker.

Deze week ondertekenden Toussaint Claessens met partner Mirjam Schroeder aan zijn zijde, de huurovereenkomst met Dionne Wiertz-Bück en Harm Wiertz. Dat gebeurde in café d’r Sjlaagboom, het karakteristieke café van waard Marcel Mahr, toekomstig buurman van de Kantien. “Ik ga de Kantien van Tous in Kerkrade zelf exploiteren” aldus Toussaint Claessens, “volgens het concept zoals ik dat afgelopen jaar in Valkenburg met succes heb neergezet”. Het restaurant met biefstuk, kip en kreeft als specialiteiten wordt gekenmerkt door eerlijk koken zonder poespas. “Natuurlijk komt er in Kerkrade een smakelijke lunchkaart en gaan we 7 dagen per week open. De bovenste etage -skylounge- is bij uitstek geschikt voor feesten en partijen, vergaderingen, after work party’s en private dining. Ook gaan we er high tea doen. Daarnaast gaan we kooklessen geven en chocolade workshops. En er gaat speciale aandacht komen voor de jeugd”.

Ondernemersechtpaar Wiertz-Bück is eigenaar van het pand. “We vinden zo’n mooi horecaconcept een prima aanvulling binnen onze portefeuille en bovendien een goede aanwinst voor Kerkrade,” aldus Dionne Wiertz. “Toussaint Claessens is nauw betrokken geweest bij de verbouwing van het pand en heeft het grotendeels conform zijn wensen kunnen inrichten. We leveren het pand turn key op aan Toussaint, er is dus naast de huurovereenkomst geen andere zakelijke betrokkenheid van ons met de Kantien van Tous”. Natuurlijk is het ondernemersechtpaar wel begaan met de toekomst van de zaak en treden ze graag op als ambassadeurs van de Kantien.

Toussaint Claessens is mede eigenaar van Chocolate Company, de chocoladefabriek in Kerkrade, die haar producten wereldwijd exporteert. Echtpaar Wiertz-Bück is vanuit Wiertz Family de oprichter van Wiertz Company.