Klantcase: Realtime overzicht van alle medewerkers bij Foodpark

Klantcase: Realtime overzicht van alle medewerkers bij Foodpark

Het verzamelen en verwerken van urenbriefjes: voor veel bedrijven en intercedenten een bron van frustratie. Alleen al omdat het veel tijd kost om alles correct te verwerken. Dat moest anders, besloot uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten, onderdeel van Wiertz Company. Voor Foodpark in Landgraaf verloopt de urenregistratie van flexwerkers nu stukken efficiënter dankzij de invoering van PEP Flex. Hierdoor is er meer tijd voor het werk waar het om draait: het vinden en begeleiden van de beste flexwerkers.

In één oogopslag kunnen zien wie er aan het werk is
Bij Foodpark in Landgraaf lopen heel wat flexkrachten van Wiertz Personeelsdiensten rond. “Op een doorsnee dag werken hier 30 flexwerkers met verschillende nationaliteiten, verspreid over verschillende afdelingen” vertelt inhouse intercedente Anna Pyka. Ten alle tijden gedetailleerd inzicht hebben in de verschillende afdelingen is een uitdaging. Anna: “Ik wil op elke afdeling in één oogopslag kunnen zien wie er aan het werk is en hoeveel uur deze persoon heeft gewerkt. Het handmatig invoeren van uren in Excel duurt lang, is onoverzichtelijk en niet geautomatiseerd.”

Handmatig verwerken van urenbriefjes behoort tot het verleden
“Voordat wij met PEP Flex begonnen te werken verwerkten wij hier de uren handmatig. Om de uren te verzamelen gingen wij op de werkvloer langs de flexwerkers op de verschillende afdelingen en voerden wij de uren daarna in een Excel sheet in. Een tijdsintensief en inefficiënt proces.” Op zoek naar een oplossing voor dit probleem, kwam Wiertz Personeelsdiensten samen met Nedap Staffing Solutions uit op PEP Flex. Dit is online urenregistratiesoftware waarmee papieren urenbriefjes tot het verleden behoren en tijd bespaard wordt.

Real-time overzicht van alle medewerkers, op alle afdelingen
Sinds het invoeren van PEP Flex klokken flexkrachten in en uit met een pasje. Het systeem registreert de geklokte uren automatisch online.” Anna: “Goede begeleiding van flexkrachten vinden wij belangrijk. Zodra een nieuwe flexkracht instroomt bij Foodpark wordt deze intensief voorbereid op het werk. Het is daarom fijn dat wij tijd besparen met PEP Flex en meer tijd kunnen spenderen aan de werving en begeleiding van de flexwerkers.” Een bijkomend voordeel van PEP Flex is dat Wiertz Personeelsdiensten nu realtime kan zien wie heeft ingeklokt en wie niet. “Hierdoor kan ik direct voldoen aan de wensen van de klant, zodat er altijd genoeg mensen aanwezig zijn op drukke of rustige momenten.”

Foutloze facturatie in enkele seconden
Nu flexkrachten nu zelf hun gewerkte uren inklokken, is de foutmarge in de facturen vrijwel nihil. Voordat de uren door Wiertz Personeelsdiensten kunnen worden verwerkt, is er bovendien een check door Foodpark. “Als de uren zijn nagelopen door mijn contactpersonen bij Foodpark, duurt het verwerken letterlijk enkele seconden. Allemaal gewonnen tijd, die ik nu kan steken in de dagelijkse planning en gesprekken met mijn flexkrachten.”

Wilt u meer weten?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden die de samenwerking tussen Wiertz Personeelsdiensten en PEP Flex voor uw organisatie kan betekenen? Vul dit formulier in en we nemen snel contact met u op! 


Lees verder:
‘De toegevoegde waarde van de samenwerking tussen Wiertz Company en GaiaZOO vinden wij het aanbod van de diverse diensten,’ aldus hoofd Commerciële Zaken Michiel Scheijen van GaiaZOO. Lees hier meer over de samenwerking tussen de mooiste dierentuin van Nederland en Wiertz Company.

Bijzondere talenten vinden in Limburg die hét verschil maken in de accountancy. Dat was de opdracht die accountantskantoor Deloitte in Maastricht in petto had voor ZUID recruiters. Anno 2017 is de samenwerking hechter dan ooit en beschikt Deloitte dankzij ZUID recruiters over meerdere gekwalificeerde en ambitieuze accountants. Lees er meer over in deze bijzondere klantcase.