Koningin Máxima opent tentoonstelling Basquiat in SCHUNCK*

Koningin Máxima opent tentoonstelling Basquiat in SCHUNCK*

Koningin Máxima opent donderdag 31 januari de tentoonstelling Basquiat – The Artist and His New York Scene in SCHUNCK* in Heerlen.

Wiertz Company is partner van de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’, de Europese première van de expositie over het vroege werk en leven van kunstenaar Jean-Michel Basquiat en zijn tijdgenoten. De tentoonstelling zal van 2 februari 2019 t/m 2 juni 2019 in SCHUNCK* in Heerlen te zien zijn.

De tentoonstelling bestaat uit 3 delen
Maak kennis met het werk en leven van de iconische kunstenaar in zijn jonge jaren, in de intieme setting van het appartement dat hij in 1979 deelde met zijn toenmalige vriendin Alexis Adler. SCHUNCK* brengt hiervoor de tentoonstelling Basquiat Before Basquiat: East 12th Street, 1979-1980 van het Museum of Contemporary Art Denver naar het Europese continent. Met de bruisende en rauwe New Yorkse kunstscene waarin Basquiat in no time de stap maakte van de straat naar het werk dat wij van hem kennen.

SCHUNCK* presenteert zijn werk in deze ontwikkelingsjaren: van de poëtische graffiti-teksten tot de vrijwel onmiddellijk fel begeerde canvassen waarvan er een vroege reeks in de tentoonstelling te zien is. Die scene wordt getoond in de tentoonstelling waarmee Basquiat doorbrak, de grote en legendarische Times Square Show in 1980. Centraal in de tentoonstelling in SCHUNCK* staan originele werken van hemzelf en anderen als Keith Haring, Nan Goldin en Jenny Holzer. De tentoonstelling belicht daarnaast ook een bijzonder stuk Nederlandse kunstgeschiedenis door de zeer snelle Nederlandse receptie van Basquiat en zijn scene te laten zien.

Lees hier meer over de expositie op de website van SCHUNCK*.

Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde