Koninklijke onderscheiding voor Dionne Wiertz-Buck

Koninklijke onderscheiding voor Dionne Wiertz-Buck

Tijdens de lintjesregen op dinsdag 26 april ontving Wiertz Company’s mede oprichtster, Dionne Wiertz-Buck een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Petra Dassen van Kerkrade.

De onderscheiding werd uitgereikt op basis van haar jarenlange verdiensten op het gebied van vrijwilligerswerk. “Ik ben buitengewoon dankbaar en vereerd met deze onderscheiding” aldus Dionne, “we zijn met Wiertz Company al 25 jaar in de weer voor betaalde banen, maar vrijwilligerswerk is zo belangrijk. Vrijwilligerswerk in zo vele vormen is de kurk waar onze maatschappij op drijft en ik vind het logisch dat ik op dit vlak mijn steentje bijdraag. Ik zie deze onderscheiding als een hart onder de riem voor vele vrijwilligers met mij”. Dionne Wiertz-Buck is als vrijwilliger actief binnen diverse besturen waaronder voorzitter van Wiertz Foundation en mantelzorger voor haar aan Alzheimer leidende moeder.

Samen met echtgenoot Harm Wiertz viert Dionne dit jaar 25 jaar ondernemerschap. Het ondernemerschap van het echtpaar wordt vanaf de eerste dag gekenmerkt door de maatschappelijke betekenis, midden in de maatschappij en met een ruim hart voor de ander. Harm Wiertz is erg blij met deze bijzondere onderscheiding voor zijn echtgenote. “Ik heb zelf vaak op de voorgrond gestaan de afgelopen jaren, Dionne is iets bescheidener en het komt haar toe nu eens in het zonnetje te worden gezet. Bovendien zie ik de onderscheiding voor Dionne ook een beetje als een onderscheiding voor ons samen.”