Kwantiteit én kwaliteit bieden als het moet

Kwantiteit én kwaliteit bieden als het moet

Sinds april 2019 zit Wiertz Company inhouse bij Michael Kors. Het Amerikaanse modemerk beschikt over een distributiecentrum in Venlo, en kan op logistieke krachten en de HR-diensten van Wiertz Personeelsdiensten rekenen. “Wiertz gaat net een stap verder dan dat je zou kunnen en mogen verwachten”, geeft Rob Hanraets (Senior HR Manager Michael Kors) aan.

Dilemma tijdens piekperiodes
Michael Kors zat met een dilemma; haar huidige leverancier was niet in staat om in haar eentje zowel de kwantiteit als kwaliteit te bieden qua krachten die het wereldbekende modemerk voor ogen had tijdens piekperiodes.

Op basis daarvan werd de zoektocht gestart naar een tweede leverancier, waarbij Wiertz Company in april 2019 als winnaar uit de bus kwam. “We zochten een ander soort dienstverlener. We weten dat Wiertz een sterk netwerk en groot marktaandeel heeft in het Limburgse. Daar wilden we graag mee samenwerken”, aldus Hanraets.

‘Juiste dynamiek’
Zijn eerste indruk is zeer positief te noemen. De Senior HR Manager omschrijft Wiertz als ‘jonge organisatie’ qua inhouse intercedenten. Maar dat bevalt hem wel. “Er heerst momenteel de juiste dynamiek onderling.” Hanraets is ook content over de dienstverlening die er werd geboden in het eerste jaar van de samenwerking. “De inhouse intercedenten zijn enorm open in het delen van de informatie. Er is sprake van een écht verantwoordelijkheidsgevoel. Dat spreekt mij erg aan. Wiertz gaat net een stapje verder dan dat je zou kunnen en mogen verwachten.”

‘Grote mate van verantwoordelijkheid’
Als voorbeeld haalt de Senior HR manager het grote aantal no shows en ziekmeldingen aan tijdens de piekperiode, waarin op zondagen gewerkt moest worden. “We zagen dat er ontzettend veel uitstroom was op de zondagen en maandagen. Door Wiertz werd toen door de inhouse intercedente aangegeven dat ze gewoon beschikbaar zou zijn in de weekenden, omdat ze een grote mate van verantwoordelijk voelde voor de krachten en ons. Zoiets kun je niet verwachten van iemand.” Zo werd op de vrijdagen voor het weekend het gesprek aangegaan door de inhouse intercedente met de flexkrachten en erop toegezien dat ze de zondagen zouden werken. Hanraets: “Dat grijze gebied werd op een gegeven moment zwart-wit. Ik vond dat er op correcte wijze veel controle op het proces werd uitgeoefend. Dat is prima opgepakt.”

Kwantiteit en kwaliteit opschroeven
De plannen voor 2020 zijn ook helder. Intensiever samenwerken, de kwantiteit en kwaliteit van flexkrachten nog méér opschroeven, en daarnaast hét verlengstuk zijn als sparringpartner voor de HR-afdeling van Michael Kors. Hanreats: “We zijn bezig om samen de tevredenheid van medewerkers te meten, en gaan ook aan de slag met de introductie van een nieuw planning- en tijdregistratiesysteem. Het is een prima keuze geweest van Michael Kors om Wiertz Company aan boord te halen.”


Wilt u meer artikelen lezen uit ons nieuwe Sociaal Jaarverslag?
Bestel hem hier of lees editie 2019 online.