Laat 2017 maar komen!

Laat 2017 maar komen!

Het is een goede gewoonte dat organisaties het einde van het jaar aangrijpen om kort terug te blikken. Die traditie volgen wij graag want het afgelopen jaar heeft ons veel moois gebracht. Van de andere kant zien we ook de nieuwe uitdagingen die voor ons liggen en waar onze handen al van gaan jeuken. In het kort een review van een mooi jaar en laat 2017 wat ons betreft maar komen!

Eén ding is zeker, Wiertz Company is in 2016 volop in beweging geweest. Wiertz Company is tegenwoordig de naam van ons moederbedrijf dat onze dochters Wiertz Personeelsdiensten, Payroll Limburg.nl, ZUID recruiters, ZUID juristen, ZUID salarisverwerkers en Contracting Limburg verbindt. We hebben intensief gebouwd aan onze organisatie. Dit heeft gezorgd voor dynamiek, maar ook voor noodzakelijke groei. Een opleving van de economische bedrijvigheid in onze provincie heeft hier uiteraard aan bijgedragen, maar we zijn ervan overtuigd dat we de vruchten hebben geplukt van onze investeringen in een goede relatie met onze opdrachtgevers en de persoonlijke aandacht voor flexkrachten.

 

Gegroeid van binnenuit
Naast groei in marktaandeel zijn we als organisatie ook van binnenuit gegroeid. Harm Wiertz verwoordt het als volgt: “Naast groei in marktaandeel is onze organisatie van binnenuit sterk gegroeid en volwassen geworden. We hebben ons bedrijf voorzien van een moderne, nieuwe huisstijl, gebruikersvriendelijke websites en de Wiertz Company Lounge in Kerkrade en Venlo. Met nieuwe enthousiaste collega’s die we het afgelopen jaar hebben mogen verwelkomen, sterke labels en verschillende nieuwe diensten zoals Wiertz Callcenter Solutions en LSB Academie bieden we een compleet dienstenpakket aan op het gebied van mens en werk. Dat het hier niet bij blijft, durf ik u alvast op een briefje te geven. U zult nog veel van ons zien en horen. Wij zijn klaar om vol energie ons jubileumjaar 2017 in te gaan met nieuwe plannen en ideeën zoals het openen van nieuwe vestigingen in Stein en in GaiaZOO. Ook zoeken we nieuwe kansen op over de grens in Polen en presenteren we u in de zomer ons eigen grand café op de Markt in Kerkrade.”

 

Wiertz Personeelsdiensten wordt Wiertz Company
Het was even wennen Wiertz Personeelsdiensten was bijna 20 jaar de naam van ons familiebedrijf. In 2016 heeft Wiertz Company deze plek overgenomen. Wiertz Personeelsdiensten gaat verder als een sterk uitzendlabel en een ‘member of’ Wiertz Company. Commercieel Manager Ivo Smeets vat het afgelopen jaar samen: “In 2016 hebben we als gehele organisatie met de juiste focus onze energie gebundeld en alle aanwezige kennis en kunde getransformeerd in een geweldig resultaat en dan bedoel ik niet eens de buitengewoon stevige groeicijfers die er zeker mogen zijn. Het is vooral de wijze waarop we verder gebouwd hebben aan onze organisatie. Deze stap op het gebied van professionalisering, uitstraling en kennis gaat ons heel veel moois brengen in 2017.”

Wat volgens Leroy Bosman, Commercieel Manager in Noord-Limburg in 2016 zeker niet is veranderd, is de kwaliteit van onze dienstverlening: “Afgelopen jaar hebben wij in Horst een nieuw kantoor geopend. Hiermee zitten we nu in Noord-Limburg nog dichter bij onze klanten en flexkrachten. Daar waar concurrenten filialen sluiten, hechten wij juist een sterke waarde aan een nauwe en persoonlijke relatie. Deze maakt volgens ons het verschil en vormt de basis waarop je succesvol zaken met elkaar kunt doen. Om die reden openen volgend jaar opnieuw enkele nieuwe filialen.”

 

2016 het jaar van nieuwe labels
In 2016 hebben we ook twee nieuwe labels gelanceerd: ZUID juristen en ZUID recruiters. Voor beide labels was dit het jaar van kennis maken, van contacten leggen, van zaaien en vooral van laten zien dat zij er zijn. Voor Thei Iding, onze ZUID jurist moet 2017 een oogstjaar worden. “2017 wordt het jaar van contacten verdiepen en verbreden, van kennis delen en vooral het jaar van oogsten. Wat in 2016 gezaaid is, gaat volgend jaar tot volle wasdom komen. Ik heb daar alle vertrouwen in en kijk vol verwachting uit naar 2017.”

ZUID recruiters heeft in 2016 een heuse groeispurt doorgemaakt. Van stilzitten is hier absoluut geen sprake geweest. Sterker nog, na nog geen jaar is het team uitgebreid met een nieuwe recruiter en een tweede vacature staat alweer open. Het toont volgens onze recruiters Ivo Franssen en Ghislaine Siahailatua aan dat de ambities van ZUID recruiters torenhoog zijn en dat de stijgende lijn in 2017 actief doorgetrokken zal worden. “Het afgelopen jaar hebben wij met ZUID recruiters veel interessante vacatures ingevuld en goede contacten opgebouwd. Dat laatste vinden wij ontzettend belangrijk want om goed te kunnen verbinden, moet je elkaar eerst goed leren kennen. Iets waar we dan ook graag in investeren bij onze professionals én onze relaties.”

 

Payroll, een stevig fundament
Als we de ABU, de branchevereniging van uitzendondernemingen mogen geloven neemt de groei van het aantal payrolldiensten die via ABU-leden wordt aangeboden de komende jaren alleen maar toe. Volgens kantoormanager Jordy Gielkens is payroll is absoluut geen nieuw fenomeen meer. “Payroll heeft zijn meerwaarde bewezen en krijgt steeds meer voet aan de grond. Hiervan heeft Payroll Limburg.nl het afgelopen jaar volop meegeprofiteerd. Met een uitbreiding in Noord-Limburg in 2016 zijn de verwachtingen voor volgend jaar hoog. Een uitdaging die wij niet uit de weg gaan maar juist met beide handen aangrijpen!

Rest ons niets meer dan u namens alle medewerkers van Wiertz Company te bedanken voor het vertrouwen in ons en u hele fijne feestdagen toe te wensen!