Luc Prevoo nieuwe CFO van Wiertz Company

Luc Prevoo nieuwe CFO van Wiertz Company

Luc Prevoo wordt per 1 augustus benoemd tot de nieuwe CFO van Wiertz Company. Samen met CEO Roger Holtus vormt hij dan de statutaire directie van de toonaangevende marktleider op het gebied van mens en werk.

De 35-jarige Prevoo studeerde International Business aan de Universiteit Maastricht (UM). Vervolgens heeft hij de post-masteropleiding tot Registeraccountant gevolgd aan de UM. Momenteel is hij nog als Finance Director verbonden aan TMC Group, een internationale technische detacheerder. Daarvoor was hij geruime tijd werkzaam bij PricewaterhouseCoopers (PwC), waar hij ervaring heeft opgedaan in de accountants- en adviespraktijk als accountant én fusie- en overnameadviseur.

Daadkrachtig
Luc Prevoo woont in Meerssen. Hij zal als CFO samen met CEO Roger Holtus het statutaire bestuur van Wiertz Company vormen. Prevoo gaat leidinggeven aan de interne organisatie en stuurt rechtstreeks de afdelingen finance & control en facilities aan. Hij is intern en extern verantwoordelijk voor trajecten op het vlak van finance, control en het structureel volgen van de veranderingen in de wet- en regelgeving. Als CFO is hij eindverantwoordelijk voor de inrichting en beheersing van de financiële organisatie, IT en de bedrijfsdata. Hij zal de visie en groeiambities van Wiertz Company vertalen naar financiële prognoses en signaleert trends en ontwikkelingen in de markt.  In zijn rol is Prevoo samen met Roger Holtus verantwoordelijk voor het opstellen, analyseren en rapporteren van betrouwbare data aan de diverse stakeholders, waaronder de Familieraad van Wiertz Company.

“Met de komst van Luc Prevoo gaan we beschikken over een daadkrachtig persoon die zeer waardevolle kennis en ervaring meeneemt vanuit zijn verleden bij TMC Group en PwC”, geeft Roger Holtus, CEO Wiertz Company aan. “Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met hem een mooie toekomst tegemoet gaan.”

Toonaangevende marktleider
Wiertz Company bestaat inmiddels 22 jaar en is een krachtig euregionaal opererend familiebedrijf actief in de markt van mens en werk. Sinds de start in 1997 is Wiertz Company uitgegroeid tot de toonaangevende marktleider op het gebied van mens en werk in Limburg en daarbuiten steeds nadrukkelijker actief met gespecialiseerde diensten. Met labels zoals Wiertz Personeelsdiensten, ZUID recruiters, ZUID juristen, ZUID salarisverwerkers, Payroll Nederland en Contracting Nederland heeft de organisatie 25 filialen binnen en buiten Limburg en ook in Duitsland en Polen.

Er werken dagelijks 100 vaste medewerkers en ruim 4000 flexmedewerkers bij ruim 700 werkgevers.  Hierdoor noteert Wiertz Company in 2019 een autonome begroting van bijna 80 miljoen euro.  Het Rijnlands gedachtegoed vormt daarbij de grondslag: ondernemen met oog voor continuïteit, de lange termijn en op basis van partnerships.