Meer plezier op je werk? Check deze 5 tips!

Meer plezier op je werk? Check deze 5 tips!

Vind je het moeilijk om je werk leuker te maken? Merk je dat je dingen op de automatische piloot doet? Lees deze 5 tips en vanaf morgen vind jij meer plezier in je werk!

1. Ben vriendelijk
Vriendelijk zijn kost niks maar je bereikt er een hele hoop mee. Ben vriendelijk tegen je collega’s zodat het nog gezelliger wordt op je werk.

2. Wees optimistisch
Door overal eerst het negatieve van te zien maak je het erg lastig voor jezelf. Sta open tegenover nieuwe dingen en begin er met volle moed aan.

3. Doe eens iets anders dan normaal
Als je normaal met de moeilijkste dingen begint, begin je nu eens met de makkelijkere dingen. Eet je normaal je boterham alleen op je werkplek? Ga eens bij de rest van je collega’s zitten en voer een gesprek dat niet over je werk gaat of ga een stukje wandelen.

4. Doe een goede daad
Die daad hoeft niet groot te zijn; neem eens een kopje koffie voor iemand mee of ruim het vieze kopje van je collega op. Je collega’s zullen het erg waarderen en jij houdt er een goed gevoel aan over.

5. Beloon jezelf
Stel voor jezelf beloningen vast die je verdient als je die grote of vervelende taak heb afgerond. Zo ga je veel gemotiveerder aan het werk en heb je iets om naar uit te kijken als je klaar bent.