Méér van het zelfde niet de oplossing voor krapte op de arbeidsmarkt

Méér van het zelfde niet de oplossing voor krapte op de arbeidsmarkt

”In een arbeidsmarkt waar de vraag nog nooit zo hoog is geweest, is het aanbod van actieve baanzoekers nog nooit zo laag geweest”. Aan het woord is Jesse Jevsinak, Recruitment Marketeer bij Wiertz Company. Jesse maakt sinds september j.l. deel uit van de Sales marketing en Communicatie afdeling van Wiertz Company en focust zich volledig op het ondersteunen van de recruiters bij het ontsluiten van nieuwe doelgroepen voor het invullen van vacatures voor de opdrachtgevers van Wiertz Company.

“Ruim 34% van de Nederlandse beroepsbevolking is afgelopen kwartaal minimaal één keer benaderd voor een nieuwe baan en het aantal personen dat actief op zoek is naar een baan is gedaald van 11,1% naar 10,7%. Daarnaast is het aantal mensen dat helemaal niet op zoek is naar ander werk verder gestegen. Deze cijfers geven een goed beeld van de enorme krapte op de huidige arbeidsmarkt”, aldus Jesse. “Door het steeds verder teruglopen van het aantal sollicitaties en het stijgen van de kosten van de jobboards kwam het besef dat we het met onze recruitment aanpak over een andere boeg moesten gooien. Niet méér van hetzelfde maar een radicaal andere benadering. Dat heeft geleid tot een gecentraliseerde aanpak van recruitment, gecombineerd met recruitment marketing.”

Niklas Wiertz is als Recruitment Manager verantwoordelijk voor de centrale recruitment afdeling en werkt nauw samen met Jesse. “We investeren in het moderniseren van de recruitment aanpak, het benaderen van alternatieve doelgroepen en out-of-the box wervingsmethodieken. Momenteel draaien we een aantal pilots waarbij we experimenteren en ervaring opdoen met recruitment marketing automation. De eerste resultaten zijn zeer bemoedigend en geven aan dat we op de goede weg zitten.” Aldus Niklas. “Uiteraard lossen we het probleem van de huidige arbeidsmarkt niet op met technologie alléén. De creativiteit van onze recruiters blijft een belangrijke succesfactor binnen het gehele wervingstraject” vult Jesse aan.