Meet: Career Solutions

Wat is je rol binnen Wiertz Career Solutions?

Als Commercieel Manager ben ik verantwoordelijk voor de uitbouw van onze klantenportefeuille en de groei van de dienstverlening van Wiertz Career Solutions. Samen met het team begeleid ik het proces tussen opdrachtgever en kandidaat. Ik zorg daarbij dat ik voor het team een sparringpartner ben en zoek mee naar mogelijkheden in de markt. Daarnaast zet ik in grote lijnen (en in samenspraak met de consultants) de koers uit voor komende jaren.

Welke trends en ontwikkelingen zie je binnen je Solution?

Er komen steeds makkelijker en sneller vacatures onze kant op. De vraag naar hoger opgeleide professionals wordt hoger. Via andere labels en ons eigen netwerk is het binnenhalen van nieuwe opdrachten makkelijker dan ooit. De uitdaging zit ‘m nog steeds in de onderhandeling over voorwaarden (als je goede tarieven wil scoren) en vooral in het vinden van goede kandidaten, maar (koude) acquisitie is nauwelijks nog nodig om aan business te komen. Waar je 2 jaar geleden continu moest bellen om nieuwe opdrachten te scoren, moet je nu meer energie besteden aan het vinden van de juiste kandidaten.

Waar ben je het meest trots op als je terug kijkt op afgelopen jaar?

Persoonlijk? Dat ik voor CS ben gaan werken. Een mooi team met enorm veel potentie om te groeien en een nog serieuzere speler in de wereld van Werving & Selectie te worden. Team effort? De fee’s zijn een stuk hoger geworden en we hebben meer focus op onze eigen business. We hebben bovendien een knalomzet gedraaid.

Wat is de grootste uitdaging voor Wiertz Career Solutions voor het komende jaar?

Meer toewijding krijgen van klanten in de vorm van bijvoorbeeld exclusiviteit. Om dat voor elkaar te krijgen moeten we continu in gesprek met klanten zijn en in staat blijven om kwaliteit te leveren. Daarnaast gaan we hoger opgeleide professionals detacheren en willen we ons steviger positioneren in de interim-markt.

Hoe ga je in 2022 met Wiertz Career Solutions een bijdrage leveren aan de omzetgroei van Wiertz Company?

Onze W&S-fee’s zijn een stuk hoger geworden en omdat we ons hier meer op focussen zullen we veel meer vacatures gaan invullen. Alleen op W&S-gebied verwachten we al een enorme groei door te maken. Ondertussen zullen we, zodra we actiever in de interim-markt zijn, ook  blijven groeien aan de detacheringskant. Mensen aan een bijzondere baan helpen en bovendien een enthousiaste poule van betrokken kandidaten omarmen en uitbouwen. De combinatie gaat gegarandeerd tot meer omzet leiden.