Meet: Digital Solutions!

Meet: Digital Solutions!

Wat is je rol binnen Wiertz Digital Solutions?

In de loop van afgelopen jaar heeft mijn werkterrein zich verbreed van Wiertz Direct  naar Marketing & Innovatie. Kort gezegd komt het er op neer dat ik eindverantwoordelijk ben voor de uitvoering van Marketing & Communicatie strategie van Wiertz Company en daarnaast  voortdurend op zoek ben naar innovatieve oplossingen om de customer journey van onze doelgroepen te optimaliseren door middel van digitalisering.

Welke trends en ontwikkelingen zie je binnen je Solution?

In vrijwel alle processen binnen onze organisatie zien we een sterk toegenomen behoefte om processen verder te digitaliseren. Het moet efficiënter maar vooral ook sneller. Deze behoefte zien we zowel bij opdrachtgevers als bij flexwerkers. Door de steeds krapper wordende arbeidsmarkt moet je als werkgever of bemiddelaar veel eerder op de radar van de werkzoekende verschijnen. Dat vraagt een andere aanpak vanuit marketing. Meer gericht op de latent werkzoekende om vervolgens de ‘leads’ te converteren naar sollicitanten. Dat kan alleen door een nauwe samenwerking van marketing en het recruitment team, ondersteund met slimme tools als recruitment marketing automation en recruitment software (ATS).

Waar ben je het meest trots op als je terug kijkt op afgelopen jaar?

Het ontwikkelen van Wiertz Direct heeft mij persoonlijk heel veel voldoening gegeven. Samen met Freshheads en Geroni hebben we een mooi platform ontwikkeld, waar niet alleen ik, maar de hele organisatie trots op mag zijn.

Wat is de grootste uitdaging voor Wiertz Digital Solutions voor het komende jaar?

De grootste uitdaging voor 2022 vanuit Digital Solutions ligt in het verder integreren van de fysieke en digitale organisatie binnen Wiertz Company. Deze digitale transformatie heeft een tweeledig doel. Enerzijds het optimaliseren van de customer journey, anderzijds het verbeteren van de efficiency binnen onze organisatie. Het koppelen van de verschillende systemen en het uitwisselen van data is daarbij de grootste bottleneck.

Hoe ga je in 2022 met Wiertz Digital Solutions een bijdrage leveren aan de omzetgroei van Wiertz Company?

Door te digitaliseren kunnen we onze flexwerkers en opdrachtgevers een veel persoonlijker customer journey bieden. Dat lijkt tegenstrijdig. Digitalisering wordt immers eerder geassocieerd met onpersoonlijk. Dat is echter een misvatting. Door een slimme toepassing van marketing automation en user experience kun je een hele persoonlijke klantreis creëren, die zal leiden tot een hogere klanttevredenheid. En tevreden klanten zijn in de regel ook loyale klanten. Met Wiertz Digital Solutions leveren we dus niet direct met wel indirect een bijdrage aan de omzetgroei van Wiertz Company.