Meet: Inhouse Solutions

Meet: Inhouse Solutions

Wat is je rol binnen Wiertz Inhouse Solutions?

In de rol van Operations Manager ben ik verantwoordelijk voor het coachen en ontwikkelen van de Business Unit Managers en Inhouse consultants, het bewaken van een goede samenwerking tussen operatie, recruitment en facility en tot slot ben ik sparringpartner van de Inhouse relatie om onze processen optimaal aan te passen aan de behoefte van de klant.

Welke trends en ontwikkelingen zie je binnen je Solution?

De behoefte van de Inhouse relaties gaat steeds verder en vraagt steeds meer diepgang. Het oplossen van een capaciteitsvraagstuk  is een onderdeel, maar het verschuift steeds meer richting een verlengstuk van HR. Je gaat samen met elkaar een partnership aan, waarbij je samen kort op de mens en de processen zit. Het meedenken en ontzorgen van klanten op het gebied van HR vraagstukken wordt een steeds belangrijker onderdeel van de dienstverlening.

Waar ben je het meest trots op als je terug kijkt op afgelopen jaar? 

Dat we met het team door keihard te werken een heel mooi resultaat hebben neergezet waar we enorm trotst op mogen zijn. Dat dit tot stand is gekomen door samenwerken, plezier en passie voor je werk hebben maakt me wellicht nog trotser. Een hecht team, bestaande uit Inhouse Consultants, recruitment en facilities, dat heeft laten zien niet bang te zijn voor uitdagingen.

Wat is de grootste uitdaging voor Wiertz Inhouse Solutions voor het komende jaar?

Door de groeiende krapte op de arbeidsmarkt wordt het steeds lastiger te voldoen aan de vraag van onze klanten. De volumes worden groter en de werkloosheid in Nederlands neemt steeds verder af. Het gevolg hiervan is dat we steeds meer afhankelijk worden van buitenlandse arbeidskrachten om te voldoen aan de vraag van onze relaties. De grootste uitdaging zit in het leveren van de juiste volumes en het optimaliseren van het proces van internationaal recruitment.

Hoe ga je in 2022 met Wiertz Inhouse Solutions een bijdrage leveren aan de omzetgroei van Wiertz Company?

Door de toenemende vraag van flexkrachten bij onze Large Accounts verwacht ik dat 2022 een nog beter jaar gaat worden dan 2021. Tel daarbij op dat we volgend jaar nog een aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen en dan kan het niet anders dan dat het weer een top jaar gaat worden!