‘Miene Joep’

‘Miene Joep’

image13In het kader van het Jaar van Mijnen 2015 (M2015) presenteert de Vrije Akademie ZOM in samenwerking met de gemeente Kerkrade een bijzonder project: ‘Miene Joep’.

Verschillende ondernemers en buurtprojecten laten hun interpretatie van D’r Joep via de replica gestalte krijgen. Het resultaat is dat het beeld in 50 verschillende ‘jasjes’ zal verschijnen en heeft gezorgd voor een creatieve invulling op scholen, buurten en bij ondernemers.
Wiertz Personeelsdiensten heeft ervoor gekozen om een Joep te adopteren. ‘’Aan dit bijzondere project werken wij graag mee,, aldus Harm Wiertz. ‘’Het is een eerbetoon aan de mijnwerkers op de markt en wij dragen graag bij aan het jaar van de Mijnen. Harm Wiertz vervolgt: D’r Joep heeft een echte koempelmentaliteit wat naadloos aansluit bij het DNA van onze organisatie!’’

Vandaag 24 september stond er een bonte verzameling van Joepen op de markt in Kerkrade ook wel ‘’Joepen Treffen’’ genoemd. Op zondag 27 september start de mogelijkheid om de Joepen te treffen via een wandeltocht en speurtocht. Deelnameformulieren zijn af te halen op zondag 27 september bij de stand van de Vrije Akademie en bij Buck Office en bij d’r Joep op de markt of bij de receptie van de gemeente. De oranje gepersonaliseerde Joep zal vanaf 25 september een maand lang te zien zijn op de parkeerplaats van het Bizznizzpoint in Kerkrade.