Millennials werven doet u zo: zeven tips

Millennials werven doet u zo: zeven tips

Met het oog op de toekomst is de millennial-generatie een hele belangrijke. De millennial staat er bekend om dat hij flexibiliteit en vrijheid enorm waardeert. Waar dient u als bedrijf rekening mee te houden bij het werven van een millennial? De volgende zeven tips helpen u daarbij.

1. Leg focus op uw organisatiedoel en laat uw bijdrage zien als bedrijf
Millennials vinden het essentieel om te weten wat het organisatiedoel is van uw bedrijf. Deze jongere generatie ziet het als pluspunt als het werk bijdraagt aan een positief hoger doel. Dit weegt zelfs meestal nog zwaarder dan wat er qua salaris kan worden verdiend.

2. Zet ook in op uw employer brand
Voor een millennial is er meer nodig dan alleen maar het aanbieden van een baan, wilt u hem overtuigen om voor uw organisatie aan de slag te gaan. Weet u een inhoudelijk sterke baan voor te leggen in combinatie met een sterk employer brand, is de kans op afhaken flink gereduceerd. Benadruk deze aspecten in uw werving.

3. Vergeet geen feedback te geven na het sollicitatiegesprek
Vaak schiet het er bij in om feedback te geven na een sollicitatiegesprek aan de kandidaat in kwestie. Het merendeel van de millennials – en niet alleen deze generatie – ziet de feedback over hun sollicitatiegesprek bijna net zo waardevol als het sollicitatiegesprek zelf.

4. Snel, eenvoudig en efficiënt sollicitatieproces
Bestaat uit sollicitatieformulier uit ontzettend veel vragen of dient de kandidaat meerdere keren formeel op sollicitatiegesprek te komen? De millennial houdt van gemak en efficiëntie. Maak het deze generatie zo makkelijk mogelijk om te solliciteren.

5. Opereer als scout en kijk naar het potentieel
Werkervaring speelt voor de meeste werkgevers een enorm grote rol in het binnenhalen van een werknemer. Een millennial is veelal net afgestudeerd en moet het grotendeels hebben van de opgedane theorie. Het praktische gedeelte willen ze ontzettend graag van u leren. Staar u daarom niet alleen maar blind op de werkervaring van een kandidaat, maar opereer als een scout en kijk naar het potentieel van deze personen. Uiteindelijk zal de (snelle) ontwikkeling van de startende werknemer ook van essentieel belang zijn binnen uw bedrijf.

6. Bied flexibel werken aan als optie
Flexibiliteit wordt enorm gewaardeerd door een millennial. Het valt zelfs samen met zijn productiviteit. Bied uw werknemers de mogelijkheid om thuis te kunnen werken en stuur ze aan op resultaat in plaats van (fysieke) aanwezigheid. Als u ze de gelegenheid geeft om resultaat te boeken op hun eigen wijze, bevordert dit absoluut de productiviteit van de millennial.

7. De zoektocht van millennials speelt zich (ook) online op social media af
Millennials staan erom bekend dat ze online prominent aanwezig zijn. Er wordt niet alleen veel tijd doorgebracht op social media, er wordt ook veelal online gecommuniceerd. De meeste werkzoekende starters richten zich uiteraard nog altijd op vacaturesites, maar schromen ook zeker niet om LinkedIn of andere social mediakanalen te gebruiken in hun zoektocht. Breng daarom goed in kaart op welk social mediakanaal uw doelgroep actief is, en maak daar optimaal gebruik van tijdens als u dit wilt inzetten voor het werven van millennials.