Naar Wiertz Company of naar Thailand?

Naar Wiertz Company of naar Thailand?

De basisschool, de middelbare school en misschien zelfs nog een vervolgopleiding. Je hebt heel wat jaren in de schoolbanken gezeten. Inmiddels heb jij je zover ontwikkeld dat het tijd is om te beginnen met het grote mensen leven. Oftewel, hup aan de slag: werken! Of toch niet?

Tegenwoordig zie je het steeds vaker, mensen die gaan reizen tijdens of na hun studie. Hier valt veel voor te zeggen maar er zijn ook een aantal addertjes onder het gras die je er toch van kunnen weerhouden. Misschien twijfel je ook wel over deze keuze. In dit korte artikel geven we je een overzicht zodat jij met meer kennis de juiste beslissing kunt maken!

Werk

Na al die jaren van kennis opdoen wil je natuurlijk de vruchten hiervan plukken. Stelling van Pythagoras, der, die of toch das? Allemaal leuk en aardig, maar het is tijd dat je die extra nullen binnen ziet stromen op je bankrekening. En hoe kun je daar bij uitstek voor zorgen? Juist.

Je zit nog lekker in het ritme, de vergaarde informatie zit nog fris in je geheugen en je bent gewild bij bedrijven. Daarnaast is het niet verkeerd dat je eindelijk lekker kunt gaan verdienen. Daardoor kun je nu dingen doen die je eerst niet kon doen. Het hebben van meer vrijheid is dus niet enkel en alleen een voordeel dat zich voordoet bij het reizen.

Ook kun je ervoor kiezen om eerst een aantal jaar relevante werkervaring op te doen en een financiële buffer aan te leggen voordat je gaat reizen. Daardoor kun je toch nét wat meer doen tijdens de reis. Een ander bijkomend voordeel is dat je al aan je cv gewerkt hebt, iets wat in je voordeel kan zijn als je terug komt van je reis.

Reizen

Ontdek hetgeen waar jij de rest van je leven zult zijn (tenzij het aan Elon Musk ligt): de wereld. Ver weg, exotisch, andere culturen, nieuwe mensen, je kunt het zo bont maken als je wilt. Ook dichterbij huis in Europa zijn er tal van mogelijkheden om de tijd van je leven te hebben. Je doet nieuwe ervaringen op en hebt een breder scala aan vaardigheden als je terug komt, je horizon is verbreed.

Nu nog de werkgever en de wil vinden om je te laten werken als je terugkomt. Je kunt namelijk zó verliefd zijn geraakt op het reizen dat je het werken helemaal niet meer ziet zitten. De vraag is dan natuurlijk ook of werkgevers het zien zitten om iemand aan te nemen waarbij de kans bestaat dat hij / zij weer weggaat voor een lange reis. Ook moet je misschien net dat ene leuke baantje laten liggen omdat je weggaat. Aan de andere kant, als je terugkomt is er vast en zeker ook wel weer een leuk baantje te vinden.

Out of the box

Weet je niet zeker of je zwart of wit wilt? Probeer eens grijs. Werken tijdens het reizen, een halfjaar werken in Nederland en daarna reizen, het zijn allemaal mogelijkheden. Daarnaast kun je ook denken aan projectmatig werk waarbij je tijdelijk aan een project werkt en als dat af is, jij je reis gaat maken. Zoals besproken bij ´werk´ kun je er ook voor kiezen om eerst een aantal jaar te werken alvorens je gaat reizen. Zó veel mogelijkheden en dat maakt de keuze ook juist zo ingewikkeld.

Conclusie

Zoals je ziet hebben zowel werken als reizen hun voor- en nadelen, maar is er ook een middenweg. Door alle tips en verhalen van iedereen zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Kom dan terug naar de basis en vergeet het allerbelangrijkste niet: dit is jouw keuze en je moet doen waar jíj je prettig bij voelt!

 

Wie zijn wij?
Wiertz Company is een familiebedrijf dat zich sinds de oprichting in 1997 tot een vooraanstaande speler op de Zuid-Nederlandse flexmarkt heeft ontwikkeld. Met bijna 100 collega’s en labels die voorzien in alle mogelijke personeelsbehoeftes werken we dagelijks aan het gelukkig maken van werkgevers en werknemers, waarbij oprechte persoonlijke aandacht altijd het uitgangspunt is. Wij geloven dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt!

Interesse?
Neem voor een vrijblijvende afspraak gerust contact op met Nadine Drescher of Fabienne Sterk: 045-5639248/ 06-33330836.

Wij zijn ook via WhatsApp bereikbaar: 06 105 468 29