Nieuwsbrief Wiertz Foundation

Nieuwsbrief Wiertz Foundation

Wiertz Foundation is de goede doelen stichting van Wiertz Personeelsdiensten. Het bestuur van Wiertz Foundation komt elk kwartaal bijeen om zich te buigen over de ingediende verzoeken waar ondersteuning gewenst is. Ook vorige week heeft het bestuur de aanvragen van de afgelopen tijd weer nauwgezet doorgenomen.

logo-wiertz-foundation-2016Wiertz Foundation heeft de aanvraag van Stichting Canta Young positief beoordeeld. Wij ondersteunen het bevorderen van koorzang, in eerste instantie door kinderen en in het vervolg daarop door jeugd, jongeren en jongvolwassenen om daarmee een brug te slaan tussen koorzang door kinderen en de bestaande koorzang door volwassenen. Muziek is erg belangrijk voor kinderen en hun ontwikkeling vandaar dat wij dit project een warm hart toedragen.

De aanvraag van Kinderonderzoekfonds Limburg werd ook toegekend. Het betreft een avond waar GaiaZOO in Kerkrade weer speciaal haar deuren opent na sluitingstijd voor gezinnen met kinderen die in 2015 opgenomen zijn geweest op de verpleegafdeling Kindergeneeskunde in Maastricht UMC+. Tijdens deze safariavond krijgen de kleine en grote gasten de gelegenheid om GaiaZOO in de avonduren te verkennen. Het sponsorgeld dat hiermee opgehaald wordt gaat direct naar 4 onderzoeksprojecten van Maastricht UMC+.

Tevens ondersteunen wij de Natuurouders van Bs de Veldhof in Eygelshoven. Zij zorgen er elk jaar weer voor dat alle basisschoolgroepen (272 kinderen) in contact komen met de natuur. Middels boswandelingen, een kabouterpad voor de kleintjes en zuivelles met uitleg over graanproducten. Kinderen leren daarmee om anders naar de natuur te kijken en de school kan een gezonde lunch (wortels, paprika, komkommer en fruit) aanbieden.

Als laatste hebben wij een stimuleringsbijdrage gegeven aan IVN Kerkrade, zij bestaan 50 jaar en brengen dit jaar een jubileumboek ‘Natuurlijk Kerkrade’ uit. In dit boek staat de natuur in Gemeente Kerkrade centraal.

De eerstvolgende bestuursvergadering van Wiertz Foundation zal gehouden worden op 6 september 2016, nieuwe sponsorverzoeken zijn zoals altijd welkom. Heeft u een goede bestemming voor ogen, of kent u iemand die een donatie kan gebruiken, kijk dan op onze website voor de criteria en/of klik hier voor de aanvraag pagina. Iedere aanvraag wordt in behandeling genomen.