Ontwikkel je soft skills: 3 nuttige online tools

Ontwikkel je soft skills: 3 nuttige online tools

Leren doe je altijd en overal. Het begint in de schoolbanken, maar ook na je studie ben je altijd bezig om jezelf te blijven ontwikkelen. Bewust en onbewust. In dit artikel somt ZUID recruiters 3 nuttige online tools op, waarmee jij jouw soft skills verder kunt ontwikkelen.

Het grote voordeel van een online training is dat je hem 24 uur 7 dagen per week kunt uitvoeren. Je bent niet gebonden aan plaats en tijd en hebt de regie volledig in eigen handen.

GoodHabitz
GoodHabitz is een Nederlands platform voor online trainingen. De teller staat momenteel op 113 trainingen: van MS Office tot persoonlijke effectiviteit en van social media tot positieve psychologie. GoodHabitz beschikt over onderwijskundigen en tekstschrijvers die verantwoordelijk zijn voor de inhoud. Daarnaast komen in elke training experts aan het woord. De meeste trainingen worden afgesloten met een toets en alle trainingen zijn voorzien van een certificaat van deelname.

Lea
Lea is een tool voor leren op het werk. Lea zorgt er voor dat medewerkers (h)erkennen wat ‘leerrijke’ momenten zijn en deze ook benutten. Als gebruiker stel je je leerdoel samen en daar koppel je ‘leeracties’ aan. Dit zijn de benodigde stappen die je dient te voltooien op weg naar het einddoel. Daarnaast kies je collega’s die jou voorzien van feedback. In deze online tool kun je ook leermomenten verzamelen, situaties die je meemaakt en die nog niet helemaal goed gingen of die juist heel goed gingen. Dit kan in tekst, audio, foto of film.

Perflectie
Het online platform Perflectie helpt gebruikers om hun gedrag te veranderen. Perflectie stelt de principes ‘70-20-10’ en ‘action learning’ centraal. Het online platform zorgt er voor dat de gebruiker:

  • persoonlijke doelen stelt en deze opknipt in haalbare stappen;
  • een persoonlijk feedbackteam samenstelt voor steun en feedback;
  • anticipeert op moeilijke momenten waarin de kans op terugval groot is;
  • regelmatig reflecteert op het nieuwe gedrag;
  • kennis en inspiratie opdoet door tips, video’s, oefeningen en boekensuggesties aan te bieden.

Wist je dat ZUID recruiters ook over een handige online tool beschikt? Met onze Wiertz Talent Tool ontdek jij jouw unieke talenten!