Op huizenjacht? De perspectiefverklaring helpt je bij de financiering!

Op huizenjacht? De perspectiefverklaring helpt je bij de financiering!

Heb je plannen om binnenkort een eigen woning te kopen? Leuk! Dan kan de perspectiefverklaring je helpen om de financiering rond te krijgen, zodat jij alle tijd hebt om op je gemak over een nieuwe inrichting na te denken.

Als je een huis wil kopen, vraagt een bank altijd om een werkgeversverklaring. Steeds meer mensen werken via een uitzendovereenkomst. Een werkgeversverklaring is echter niet altijd voldoende voor een bank. Je kunt daar nu een perspectiefverklaring aan toevoegen. Dit document kijkt naar je huidige inkomen en wat de toekomst gaat brengen.

Wat is een perspectiefverklaring?
De perspectiefverklaring is een officieel document speciaal voor uitzendkrachten waarmee je een hypotheek kunt afsluiten. De verklaring is een bewijs waarbij niet alleen het contract van belang is. Ook zaken als je opleiding, werkervaring en je functie tellen mee. Op basis hiervan wordt beoordeeld of jouw inkomen in de toekomst stabiel blijft. Je perspectief in de arbeidsmarkt telt dus mee bij het aanvragen van een hypotheek!

Wat staat er in?
Geldverstrekkers, zoals banken, willen graag weten of je de hypotheek over een langere periode kunt betalen. Met andere woorden: is je inkomen stabiel? Wiertz Personeelsdiensten verklaart aan de hand van de perspectiefverklaring dat jij op basis van je werkzaamheden tenminste je huidige inkomen behoudt. Dat baseren we op jouw achtergrond en de omstandigheden in de arbeidsmarkt.

Wanneer kom je ervoor in aanmerking?
Om een perspectiefverklaring te krijgen moet je een uitzendcontract hebben bij één van de aangesloten uitzendbureaus die in het register staan van de Stichting Perspectiefverklaring. Wiertz Personeelsdiensten staat daar in.

Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

    • Je werkt minimaal 52 weken bij Wiertz Personeelsdiensten;
    • Je kunt twee referenties overleggen;
    • Openstaan voor een persoonlijkheidstest.

Waar wordt de perspectiefverklaring geaccepteerd?
Op dit moment kun je bij elf instellingen een hypotheek afsluiten met de perspectiefverklaring. Het kan bij Obvion, Aegon, ABN AMRO, BLG Wonen, Florius, ING, Rabobank, RegioBank, SNS en de Volksbank.

Vraag hier een perspectiefverklaring aan!