Opvallen op LinkedIn? 5 tips om jouw profiel eruit te laten springen!

Opvallen op LinkedIn? 5 tips om jouw profiel eruit te laten springen!

Heb je een profiel op LinkedIn maar weet je niet waarmee je kan opvallen? Lees de tips en onderscheid jouw profiel van alle andere! 

1. Werkervaring
Zorg dat het kort en bondig is, zorg voor een goede omschrijving van je taken en verantwoordelijkheden en voeg eventuele projecten toe. Probeer ook om aanbevelingen te krijgen, zo geef je anderen een goede weergave van hoe jij bent in je werkomgeving.

2. Zorg voor een goede samenvatting
Maak je samenvatting niet te lang, maximaal 3 alinea’s en schrijf niet vanuit de derde persoon. In je samenvatting stel je jezelf voor, dus schrijf dan ook in de ik-vorm.

3. Persoonlijke kopregel
Pas de kopregel van je LinkedInprofiel aan, zodat je profiel er niet uitziet als alle andere profielen. Probeer je professionele persoonlijkheid naar voren te laten komen door te laten zien wie je bent en wat je doet.

4. Voeg een professionele foto toe
Het is belangrijk dat mensen een beeld hebben van jouw uiterlijk en een gezicht vergeten mensen nooit. Vakantiekiekjes, foto’s in de kroeg of foto’s met je kinderen zijn not done. Ook belangrijk: gebruik een foto waar je in de camera kijkt!

5. Voeg media toe
Inmiddels kun je filmpjes toevoegen aan je LinkedInprofiel. Leuk om de bedrijfsfilm of commercial van je werkgever toe te voegen aan je profiel!