Onze geschiedenis

 

Bekijk ons verhaal

Wiertz Company is opgericht in 1997 door Harm Wiertz en Dionne Wiertz-Buck. Zij werken beiden tot dat moment bij een grote internationale beursgenoteerde uitzendorganisatie. Harm is hier gestart in 1985 en hij is op dit moment dus al bijna 40 jaar actief in de arbeidsbemiddeling. Dionne startte er in 1996 na het afronden van haar HBO opleiding PR en Voorlichting in Tilburg. Ze worden verliefd, krijgen al snel een relatie……en ze denken dat arbeidsbemiddeling anders kan, dat het beter kan. Dat de dienstverlening op de eerste plaats moet staan en niet de koers van beurs, omzet of winst.

Dat het er om moet gaan een baan te vinden die echt bij iemand past en medewerkers te vinden die echt bij een bedrijf passen.

Dat zijn de motieven om op 30 april 1997 te starten met Wiertz Company. Het eerste kantoor ligt aan de Oranjestraat in Kerkrade. De opening is op Koninginnedag. De gekozen huiskleur voor het bedrijf, oranje, ligt dan ook voor de hand. Een kleur die opvalt en staat voor plezier, humor en optimisme.

Opdrachtgevers en werkzoekenden dienen zich aan. Het is druk. Dionne en Harm kunnen het niet meer alleen aan en breiden uit. Intercedenten worden aangenomen. Wiertz Company staat als een huis. Steeds meer opdrachtgevers en werkgevers buiten Kerkrade doen een beroep op de dienstverlening. Daarom besluiten Dionne en Harm een filialen-organisatie te bouwen. Heerlen wordt geopend, daarna Maastricht en langzaam aan kleurt heel Limburg oranje. Als de grenzen van Limburg zijn bereikt groeit het besef dat Wiertz Company buiten Limburg kan uitbreiden. Werkzoekenden en werkgevers hebben er recht op. Maar ook omdat de continuïteit van het bedrijf nu eenmaal vraagt om een stevig fundament en volume.

Continuïteit en fundament zorgen de afgelopen jaren voor fundamentele keuzes. Een stevig fundament staat aan de basis van een evenwichtige groei. Om die reden professionaliseren we de governance in 2017. Met de governance-driehoek en afzonderlijke rollen voor aandeelhouder-toezichthouder-directie. En om de continuïteit van het familiebedrijf ook naar de volgende generatie te waarborgen dragen oprichters Dionne en Harm 90% van hun aandelen in Wiertz Company over aan hun kinderen Niklas, Martijn en Willeke.

Sinds de start in 1997 is Wiertz Company uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf op het gebied van mens en werk in heel Nederland. Het werkgebied is na de overname van familiebedrijf de Pooter verder uitgebreid. En met activiteiten in Duitsland, Polen en de rest van Europa wordt verder invulling gegeven aan de internationale ambitie.

Het familiebedrijf verlegt – samen met een team van 130 professionals en binnen de professionele governance – stap voor stap stenen in de rivier van de arbeidsmarkt.