Onze geschiedenis

 

Bekijk ons verhaal

In 1997 werken onze founders Harm Wiertz en Dionne Bück beiden bij de grootste uitzendorganisatie ter wereld. Harm is hier gestart in 1985 na een korte loopbaan binnen het onderwijs en Dionne in 1996 na afronding van haar opleiding PR en Voorlichting. Zij denken dat arbeidsbemiddeling anders kan, dat het beter kan. Ze zijn van mening dat de mens de maat der dingen behoort te zijn. Dat dienstverlening persoonlijk moet zijn en dat het er om gaat een baan te vinden die echt bij iemand past.

Dat zijn de motieven om op 30 april 1997 te starten als zelfstandige ondernemers onder de naam Wiertz Personeelsadvies. Het eerste kantoor ligt aan de Oranjestraat in Kerkrade. De opening is op Koninginnedag. De gekozen huiskleur voor het bedrijf, oranje, ligt dan ook voor de hand. Een kleur die ook erg goed opvalt in het straatbeeld en staat voor plezier, humor en optimisme.

Opdrachtgevers en werkzoekenden dienen zich aan. De eerste intercedenten worden aangenomen en de kantoorruimte van de buren komt beschikbaar. De eerste vestiging van Wiertz Uitzenden is een feit. Daarna volgen nog veel meer vestigingen en bouwen Harm en Dionne een stevige organisatie waarbinnen op dit moment 120 collega’s dag in dag uit in de weer zijn om mensen aan een baan te helpen en bedrijven te voorzien van talenten.

Sinds de start in 1997, is Wiertz Company uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van mens en werk in heel Nederland. Met vestigingen in Duitsland en Polen wordt verder invulling gegeven aan de internationale ambitie. Harm en Dionne zijn nog steeds 100% aandeelhouder van dit Rijnlandse familiebedrijf en er actief als toezichthouder en ambassadeur.

Download onze casepaper

Download onze casepaper

Download onze casepaper