Event Management Group en Wiertz Gastvrij gaan samen opleiden

Event Management Group en Wiertz Gastvrij gaan samen opleiden

Event Management Group (EMG) en Wiertz Gastvrij, het horecaspecialisme van Wiertz Company, hebben een opleidingsovereenkomst gesloten. Horecakrachten in opleiding kunnen vanaf nu praktijkervaring opdoen bij een van de drie locaties van EMG in Limburg.

Het structurele tekort op de arbeidsmarkt aan horecakrachten is voor beide partijen de aanleiding voor deze bijzondere samenwerking. Branchemanager Taco van der Bijl van Wiertz Gastvrij is er blij mee: ‘Event Management Group is een professionele partner met tot de verbeelding sprekende locaties en geweldig eigen personeel. De bundeling van onze krachten gaat niet alleen EMG en Wiertz Gastvrij, maar heel Limburg uitstekende horecakrachten opleveren.’ Danny Keppels, eigenaar van EMG, vindt samen opleiden heel logisch: ‘Uiteraard hebben wij zelf belang bij goed opgeleid personeel, zeker nu de arbeidsmarkt krapper dan ooit is. Limburg is dé horecaprovincie van Nederland en moet dat ook blijven. We moeten er dus samen alles aan doen om het verschil te blijven maken in gastvrijheid en vakmanschap. Opleiden hoort daar gewoon bij.’ 

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?
De samenwerking betreft een opleidingstraject, waarbij Wiertz Gastvrij nieuwe horecakrachten werft die vervolgens praktijkervaring opdoen bij een van de locaties van EMG. Allereerst wordt het niveau van kandidaten uitgebreid getest in persoonlijke gesprekken met medewerkers van Wiertz Gastvrij, waarbij ook de uitslagen van de door kandidaten ingevulde Hospitality Test besproken wordt.

De krachten starten het traject met een training ‘Gastvrijheid & Basisvaardigheden’ van Van der Bijl van Wiertz Gastvrij. Praktijkervaring doen ze vervolgens op gedurende een aantal diensten, waarbij de begeleiding in handen is van professionals van Event Management Group. Het opleidingstraject wordt afgesloten met de uitreiking van een certificaat namens de Wiertz Academie.

Over Event Management Group
Event Management Group (EMG) is opgericht door Danny Keppels en exploiteert unieke evenementenlocaties. De groep bestaat inmiddels uit Kasteelhoeve de Grote Hegge in Thorn, Landgoed de Schinvelder Hoeve in Schinveld en Rebelle Maastricht, de exclusieve evenementenlocatie in de voormalige Augustijnen Kerk in Maastricht. De organisatie verwacht de komende jaren te groeien in de Euregionale driehoek Hasselt – Eindhoven – Aken.

Rebelle: beste evenementenlocatie van Zuid-Nederland
Rebelle, onderdeel van EMG, heeft maandag 21 januari tijdens de Meeting Awards de prijs gekregen voor de beste evenementenlocatie in Zuid-Nederland. Lees er meer over op de website van Chapeau! 

Foto: Ivo Smeets (Commercieel Manager), Danny Keppels (Eigenaar EMG), Michelle Vrancken (Head of Venues & Events EMG) en Taco van der Bijl (Branchemanager Wiertz Gastvrij)


Lees verder:
Verstandige werkgevers richten zich doorlopend op de tevredenheid van hun personeel. De huidige medewerkers vormen immers de doelgroep van de recruiters van concurrenten. Houd uw personeel dus tevreden! In dit artikel 4 uitgangspunten om personeel (langer) te behouden. 

Wiertz Gastvrij lanceert de Hospitality Test. Deze test meet in hoeverre je beschikt over 9 essentiële competenties op het gebied van gastvrijheid. De test is eenvoudig online te maken en voor iedereen gratis beschikbaar.