Payroll populair bij doorstart

Payroll populair bij doorstart

Payroll is populair bij een doorstart. Curatoren maken bij een eventuele doorstart van gefailleerde bedrijven steeds vaker gebruik van payroll. Voorbeelden waarbij dit met succes gebeurde zijn de doorstart van kledingmerk MEXX en de schoenenketen Taft.

Bij een doorstart willen curatoren gebruik maken van de medewerkers die nodig zijn om de doorstart te kunnen realiseren. Door het benodigde personeel in te zetten via payroll, kunnen ze zich volledig focussen op het realiseren van de doorstart. De verwachting is dat meer curatoren dit gaan inzien.

Door gebruik te maken van payroll worden tijdrovende zaken zoals het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, ontslagprocedures, salarisadministratie en de verwerking van CAO- en wetswijzigingen volledig uitbesteed. Het payrollbedrijf wordt juridisch werkgever en neemt alle arbeidsrechtelijke risico’s die verbonden zijn met het in dienst hebben van personeel voor zijn rekening.

De inzet van payroll is ook gunstig voor de medewerkers: het salaris wordt keurig op tijd betaald en de payrollconstructie heeft verder geen gevolgen voor de uitkering waarop ze later eventueel aanspraak moeten maken.

Ook gebruik maken van payroll? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!