Payrollmedewerkers krijgen de aandacht die ze verdienen

Payrollmedewerkers krijgen de aandacht die ze verdienen

Bij payrolling besteden ondernemers hun personeelsadministratie en loonbetaling uit aan een gespecialiseerd bedrijf. Dat is om tijd te besparen, tijd die hard nodig is voor andere activiteiten. Door de complexe wetgeving is het voor werkgevers steeds ingewikkelder personeelszaken zelf goed te regelen. Op zo’n moment is het verstandig een payrollbedrijf in de arm te nemen. Door samen te werken met het payrollbedrijf wordt alles goed én volgens de voorschriften geregeld. Maar door gebruik te maken van payrolling is niet alleen alles prettig geregeld voor werkgevers, ook medewerkers krijgen bij payrolling de aandacht die ze verdienen.

Goede arbeidsvoorwaarden
Door gebruik te maken van payrolling kunnen payrollmedewerkers aanspraak maken op goede arbeidsvoorwaarden. Het is een groot misverstand dat payrollmedewerkers mindere arbeidsvoorwaarden hebben dan vaste medewerkers. Payrollbedrijven die aangesloten zijn bij de ABU, passen minimaal de ABU CAO toe. Dit betekent dat ook voor payrollmedewerkers de inleners beloning vanaf dag één geldt. Dus, in de gevallen waar dat geldt, compleet met adv, toeslagen, onkostenvergoedingen, periodieken en loonsverhogingen. Regelmatig worden de arbeidsvoorwaarden uit de ABU CAO ‘opgeplust’, omdat payrollbedrijven een ruimere arbeidsvoorwaardenregeling hanteren. Bovendien zijn payrollmedewerkers verzekerd voor ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid en bouwen zij gewoon pensioen op.

Professionele hr-ondersteuning
Naast goede arbeidsvoorwaarden, goede sociale verzekeringen en goede ontslagbescherming, bieden payrollbedrijven een professionele HR-ondersteuning. Dit garandeert payrollmedewerkers van een tijdige loonuitbetaling, een correcte CAO-toepassing, een juiste looninschaling en goede verzuimbegeleiding.  Ook kunnen ze rekenen op een vakkundige helpdesk met ervaren personeelsspecialisten ter ondersteuning en begeleiding.

Opleiding
Payrollbedrijven zijn volgens de ABU CAO verplicht een deel van de loonsom te besteden aan opleiding. Ook profiteren payrollmedewerkers van de van-werk-naar-werkbegeleiding. Dit alles betekent in de praktijk dat payrollbedrijven actief bijdragen aan de inzetbaarheid van, en werkzekerheid voor, de payrollkrachten die bij hen in dienst zijn.

Vraag naar de mogelijkheden!
Wilt u weten of payrolling aantrekkelijk is voor u en uw medewerkers? En bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Payroll Limburg.nl? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en onze werkwijze. Het maken van een afspraak is, vanzelfsprekend, geheel vrijblijvend.