Personal branding: laat met deze 6 tips zien wat je waard bent

Personal branding: laat met deze 6 tips zien wat je waard bent

Je bent aangenomen, dus het bedrijf gelooft in jou. Vergeet alleen niet om ook daadwerkelijk te laten zien wat je waard bent. Als je net begonnen bent is dat nog niet makkelijk. In dit artikel geven wij jou 6 tips die jou helpen om te laten zien wat je waard bent.

1. Stel relevante vragen
Het is normaal dat je op het begin veel vragen hebt, daar is echt niks mis mee! Stel specifieke en doelgerichte vragen. Denk vooraf zo goed mogelijk na over je probleem en stel je vraag dan zo gedetailleerd mogelijk.

2. Toon interesse
Als een collega vertelt over zijn/haar werkzaamheden en projecten, mag je best om wat meer informatie vragen. Maak het je collega niet te lastig door naar allerlei details te vragen, maar toon zeker interesse! Als je nieuw bent binnen een bedrijf wil je zo veel mogelijk te weten komen over het bedrijf, het komt dan ook positief over als je meer wilt weten over de projecten van je collega’s.

3. Vraag zelf naar opleidingen
Merk je dat je achterloopt met kennis bij een bepaald aspect binnen je nieuwe baan? Vraag of iemand je even kan helpen en het je kan uitleggen. Misschien kan die collega je een korte opleiding geven over dat aspect. Vragen om hulp is altijd efficiënter dan een hele dag verspillen aan het zelf uitzoeken van hoe je het moet doen.

4. Doe zelf voorstellen
Wees niet bang om zelf met voorstellen en oplossingen te komen, maar zorg ervoor dat je niet betweterig over komt. Af en toe een voorstel doen geeft blijk van initiatief en inzicht. Let wel op; onderbouw je voorstellen met goed onderbouwde argumenten.

5. Praat over je successen
Het is moeilijk om op een subtiele manier te vertellen welke positieve zaken jij al hebt gerealiseerd in je nieuwe baan. Loop niet de hele tijd te vertellen wat jij goed kan. Praat er pas over als het ter sprake komt. Als je er de hele tijd over praat, kom je al snel arrogant over.

6. Neem je verantwoordelijkheden op
Als jij verantwoordelijk bent over een nieuw project, moet jij ervoor zorgen dat het project tot een goed einde gebracht wordt. Advies vragen aan anderen mag natuurlijk, maar zorg ervoor dat jij slaagt in je opdracht.