Perspectiefverklaring voor flexkrachten Wiertz Personeelsdiensten

Perspectiefverklaring voor flexkrachten Wiertz Personeelsdiensten

Wiertz Company sluit zich in januari 2018 aan bij de Stichting Perspectiefverklaring. Vanaf dan kunnen uitzendkrachten die werken voor Wiertz Personeelsdiensten, het uitzendlabel van Wiertz Company, een perspectiefverklaring aanvragen. Een perspectiefverklaring is een document dat uitzendkrachten kunnen gebruiken voor de aanvraag van een hypotheek. 

Roger Holtus, Managing Director van Wiertz Company, vindt het logisch dat uitzendkrachten worden geholpen bij het verkrijgen van een hypotheek. ‘De tegenstelling tussen vast en flex wordt steeds minder relevant en het aantal werknemers met een flexibel contract groeit.  Het is dus zaak dat ook deze groep werknemers gewoon toegang krijgt tot een hypotheek. Dat we onze uitzendkrachten kunnen helpen als ze een nieuwe woning op het oog hebben, vind ik mooi nieuws.‘

Perspectiefverklaring
De perspectiefverklaring kijkt naar de toekomstige mogelijkheden van de flexkracht om een inkomen te vergaren. De verklaring is gebaseerd op een (data)analyse van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager. Daarnaast hechten geldverstrekkers ook belang aan het eigen oordeel van uitzendbureaus over de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht. Daartoe behoort onder andere een kritische blik op het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken. Uitzendkrachten moeten minimaal een jaar via één en hetzelfde uitzendbureau aan het werk zijn om een beroep te kunnen doen op de perspectiefverklaring.

Stichting perspectiefverklaring
Sinds 21 juni 2017 kunnen alle uitzendondernemingen zich aansluiten bij de Stichting Perspectiefverklaring. In deze stichting zitten vertegenwoordigers van hypotheekverstrekkers, uitzendbureaus, consumentenorganisaties en het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het belangrijkste doel van de stichting is het waarborgen van de kwaliteit van de verstrekte perspectiefverklaringen.